Zo kun je zien of een Chanel-tas wel echt is

Good to know.

Een Chanel-tas staat hoog op de musthave-lijst bij menig fashionliefhebber. Mocht je nou een Chanel-tas op het spoor zijn is het goed om op bepaalde dingen te letten. Je wil natuurlijk wel een echte mee naar huis nemen. Gelukkig is er een trucje om echt en nep van elkaar te onderscheiden.

Simpele truc

Struin door een Marokkaanse, Turkse of Thaise markt en je komt ze overal tegen: fake Chanel-, Hermès-, Louis Vuitton- en Gucci-tassen. Soms zó goed nagemaakt dat je haast zou denken dat het om een authentieke designertas gaat. Sophie Hersan, CFO en co-founder van Vestiaire Collective, is supply & quality director. Dagelijks gaan er tientallen Chanel-tassen door haar handen en controleert ze de echtheid van de designerstuks. Zij weet als geen ander hoe je een fake exemplaar herkent, ook al vindt zelfs zij het soms moeilijk om de namaak te spotten.

De meest simpele truc om een fake van een real te onderscheiden, bijvoorbeeld wanneer je een tweedehands designerstuk koopt, is om te kijken naar het logo aan de binnenkant van de tas. Kijk eens goed en vooral naar de letter ‘E’. Het onderste pootje van de ‘E’ van een echte Chanel is namelijk altijd ietsjes langer dan het bovenste pootje.

Andere red flags

Maar er zijn meer red flags waaraan je een neppe Chanel kunt herkennen. Vestiaire Collective tipt dat je ook altijd goed naar het leer moet kijken en eraan moet voelen. Is het erg stug en voelt en ruikt het plastic-achtig? Dat is meestal een teken dat je wel eens een fake designerbag in je handen zou kunnen hebben.

Logo checken, leer checken: staat genoteerd. Ben je benieuwd waar je nog meer op moet letten? Of hoe de ‘E’ in het Chanel-logo er echt uit moet zien, versus hoe hij er niet uit moet zien? Je ziet het in de video van Winnie, oprichter van Vintage Heirloom, hierboven. Better safe than sorry!

Bron: Marie Claire, Beau Monde | Beeld: NL Beeld, YouTube

Laatste nieuws