Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dit gebeurt er met de proeven van Expeditie Robinson na de opnames

Aaahw!

In Expeditie Robinson kijken we elke aflevering weer uit naar de proef. Hoewel er al ontelbaar veel seizoenen van het populaire programma zijn verschenen, lukt het de makers tóch om elke proef weer spectaculair te maken. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die proeven wanneer de opnames klaar zijn?

Op bezoek bij 140 straathonden

In een oude Facebook-video van Expeditie Robinson is te zien dat presentatrice Nicolette Kluijver langsgaat bij een man die een hondenasiel heeft op het eiland waar het programma plaatsvindt. De verzorger heeft maar liefst 140 straathonden opgevangen en slaapt daarom zelf noodgedwongen op een matrasje tussen de dieren. Te lief, toch?

Goed doel

Nicolette gaat in gesprek met de man, waarbij hij vertelt dat hij donaties altijd kan gebruiken, in welke vorm dan ook. Dat brengt cameravrouw Lukje op een fabulous idee, namelijk om overgebleven spellen van de proeven van het programma op het terrein van de hondenverzorger neer te zetten. "Er is hier nergens schaduw en ze hebben niks om te beklimmen of op te spelen. Dan heeft hij speeltoestellen voor de honden", aldus de cameravrouw. Aan het eind van de video is te zien dat er attributen geplaatst zijn, en zowel de viervoeters als de eigenaar zijn er helemaal happy mee. Geweldig!

Winnaar

Expeditie Robinson 2023 is op dit moment nog in volle gang en het wordt met de aflevering spannender. Dit seizoen is er tevens een nieuw element toegevoegd. Naast de welbekende immuniteitsmunt, is er dit jaar een nieuwe munt geïntroduceerd in het programma. De immuniteitsmunt kennen trouwe kijkers inmiddels wel. Als kandidaten die in handen krijgen, hebben ze iets meer zekerheid. Het is dan ook een gewild item! Expeditieleden kunnen die munt inzetten tijdens een eilandraad, voordat de stemmen geteld worden. Alle stemmen op degene met de munt komen dan te vervallen en hij of zij is verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: RTL, Facebook