Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s dit weekend

Van kijktips tot een puppy brunch en een gloednieuwe cocktailbar.

Weekend is here! En dus maken we plannen voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s voor dit weekend. Komen ze:

Pokémon in het van Gogh

Ontdek Pikachu, Eevee, Snorlax en vele andere Pokémon in het Van Gogh Museum. Door middel van verschillende activiteiten rond Pokémon, in het museum en online, kunnen kinderen op een nieuwe manier kennismaken met Vincent van Gogh en zijn kunst. Vincents werk en Pokémon hebben beide een bijzondere band met de Japanse kunst en cultuur. Japanse prenten waren van grote invloed op Vincents kunst en zijn kijk op de wereld. Voor jong en oud(er) de moeite waard om een kijkje te nemen!

Wanneer:
28 september tot en met 7 januari

Waar:
Van Gogh Museum | Amsterdam

Pokémon x Van Gogh Museum

NN Kunstfestival

Nu we het toch over kunst hebben: wist je dat kunst goed is voor je mental health? Wij stonden daar niet eerder bij stil, maar kunst roept op tot verwondering, rust én emoties. Daarom heeft Nationale-Nederlanden het Kunstfestival in het leven geroepen. Tijdens het elfdaagse NN Kunstfestival kun je van 28 september tot en met 8 oktober de kracht van kunst ontdekken.

Bekijk hier welke musea allemaal zijn aangesloten bij het NN Kunstfestival. Enne, het leuke is dat je met de kortingscode ‘kunstontdekker’ leuke kortingen kunt krijgen op museumtickets. Hoe fijn!

Wanneer: 
28 september tot en met 8 oktober.

Waar: 
Bij 22 verschillende musea door heel Nederland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nationale-Nederlanden (@nn_nederland)

Lekker voor de buis

Deze week ging de documentaire KANE- A Story Recorded in première. Aan de hand van nooit eerder vrijgegeven privé-opnames wordt het verhaal verteld van één van Nederlands grootste muziekband aller tijden: KANE. De ruim 100 uur aan privé-opnames van oprichters Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen vormen de basis van deze vierdelige documentaireserie gemaakt in KANE-stijl: rauw, eerlijk en intens.

In de docu geven Dinand en Dennis voor het eerst tekst en uitleg over het waarom achter het stoppen, iets wat tot de dag van vandaag een groot vraagteken is gebleven voor hun fans. Ook blikken betrokkenen en hoofdrolspelers uit die tijd terug, waaronder voormalig manager Edwin Jansen, oud-bandleden zoals Cyril Directie en Martijn Bosman, oud-TMF DJ’s Isabel Brinkman, Bridget Maasland, Daphne Bunskoek, radio DJ’s Rob Stenders, Eric Corton en Giel Beelen, internationale topproducer Tim Palmer, platenbazen Tony Berk en Sara Silver en ook de vrouw van Dinand, Lucy Woesthoff komt uitvoerig aan het woord.

KANE- A Story Recorded is nu te streamen bij Videoland!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Puppy brunch

Deze zondag kun je samen met je viervoeter naar Celia Amsterdam voor een special Puppy Brunch! Ter ere van dierendag kun je hier je jouw trouwe maatje in het zonnetje zetten met Celia’s pupcakes en puppucino’s. Geniet zelf ook van luchtige blueberry pancakes, verrukkelijke breakfast bagels of de geliefde egg buns. Neem een foto met je ‘furry friend’ en je weekend is compleet. Happy puppy, happy baasje!

Wanneer: 
Zondag 1 oktober – 12.30 uur – 15.30 uur

Waar:
Celia Amsterdam

Puppy brunch celia

Culinaire ervaring en cocktails in The Hoxton

The Hoxton Lloyd verwelkomt sinds kort officieel hun eerste gasten! Na een uitgebreide renovatieperiode krijgt The Hoxton eindelijk een tweede vestiging in onze bruisende hoofdstad, in het Oostelijke Havengebied. Hier kun je genieten van een culinaire ervaring in Brasserie Breman, een iconisch restaurant met een unieke ambiance. Zin in een heerlijke cocktail? Dan ben je bij Barbue aan het juiste adres. Deze Europese cocktailbar met Latijns-Amerikaanse invloeden wil je zeker niet overslaan. Cheers!

Waar:

The Hoxton Lloyd | Oostelijke Handelskade 34, 1019BN, Amsterdam.

The Hoxton Lloyd

Een bankoverval in het theater

Zin om een avondje naar het theater te gaan? Pak de agenda’s er dan maar bij dit weekend, want vanaf oktober staat De Komedie over een Bankoverval in de Nederlandse theaters. De cast bestaat uit Buddy Vedder, Suzanna Pleiter, Arie Cupé, Joey Sclaker, Martin van der Starre, Rogier Komproe, Zjon Smaal, Cathalijne de Sonnaville en Lars Vaessen, en de show komt rechtstreeks uit het Londense West-End. “Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving”, luidt de beschrijving van de show.

Waar en wanneer:

Vanaf 7 oktober door het hele land. Bekijk hier de volledige speellijst.

De Komedie over een Bankoverval

Kijktips

Liever een weekend thuis voor de buis? Ook dat is geen probleem, want zoals we van de streamingsdiensten gewend zijn is ook deze week het aanbod weer aangevuld. Zo stream je nu op Netflix de film Love is in the Air. Op Disney+ kun je genieten van het vierde seizoen van The Kardashians en op HBO Max van series als Starstruck seizoen 3 en The Freak Brothers seizoen 2. Fijn weekend!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws