Matcha is dé nagellakkleur van het komende seizoen

Matcha is de kleur die je aankomend seizoen op je nagels wilt hebben.

Elk seizoen schieten de nagellaktrends weer als paddenstoelen uit de grond. Van veel kleuren worden we enthousiast, maar als je slechts één trend wilt proberen, kies dan voor Matcha-nagels.

Gezien op TikTok

Door modemagazines bladeren of naar de runway kijken, waren vroeger onze manieren om stijlinspiratie op te doen. Tegenwoordig worden trends echter ook met regelmaat geboren op TikTok. En of je nu fan bent van Matcha-thee of niet, het Japanse drankje heeft op het sociale medium veel aanhang. Tenminste, de kleur dan. #matchaaesthetic is er een ware hit. Mensen zijn gek op de matcha-kleur en laten op TikTok zien dat ze ‘m maar al te graag in huis halen, op wat voor manier dan ook. Het verbaast ons daarom niets dat matcha-kleurige nagels de trend du moment zijn.

Matcha nagels-video’s op TikTok hebben al meer dan 105 miljoen views behaald. We durven daarmee wel te stellen dat het trending is. De matcha-nagels trend – ook wel de matcha latte nail trend genoemd – draait om een frisse, groene manicure. Daarbij is er best wat ruimte om met de groentint te spelen. Van een romige kleur groen tot een wat levendigere tint. Om die reden kun je altijd wel een matcha-kleur vinden die bij jouw mood past.

Naast de populariteit ervan op TikTok, stelt ook trendvoorspellingsbedrijf WGSN dat we binnenkort niet meer om de kleur heen kunnen. “Mensen moeten blijvend dealen met hogere niveaus van anxiety en stress. Hierom zullen kleuren die de geest kalmeren en een gevoel van rust en reflectie brengen aantrekkelijker worden”, aldus het bureau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Phoebe 🩷 (@phoebesummernails)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sharnleigh White (@bysharnleigh)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LES MAINS (@studiolesmains)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexandra Teleki (@thehotblend)

Zoals je al ziet hoef je je niet aan één kleurtint te houden – met de matcha-trend vier je de groene tint. Bovendien is er speelruimte. Je kunt matcha combineren met een andere kleur, zoals met een chic gouden lijntje. Ook kun je het blenden met andere kleuren, zo maak je er een ware matcha milkshake van!

Bron: Cosmopolitan USA | Beeld: Adobe Stock, Instagram 

Laatste nieuws