Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 eenvoudige tips om je zomerse tan langer te behouden

Good to know!

We kunnen momenteel genieten van een heerlijke nazomer in Nederland. Perfect om de tan die je van vakantie hebt meegenomen even bij te werken. Want zo'n zomers kleurtje is natuurlijk heerlijk, maar hij verdwijnt altijd veel te snel. Herkenbaar? Dankzij deze vijf handige tips kun je die zomerse tan langer behouden.

1. Scrubben

Scrubben is altijd een goed idee, maar al helemaal voordat je op vakantie gaat. Daarmee haal je namelijk de dode huidcellen weg. Daardoor laat je huid meer zon toe en blijft je tan ook langer hangen. Even goed scrubben voordat je op het vliegtuig stapt naar de zon, dus!

2. Hydrateren

Stay hydrated! Dat is natuurlijk sowieso belangrijk in de zomer, je wilt immers niet dat je huid uitdroogt. Wanneer huidcellen afsterven, gaat je zomerse kleurtje namelijk juist snel weg. Het is dan ook niet alleen belangrijk om voldoende te drinken, maar ook om je huid na het zonnen te hydrateren met een aftersun of hydraterende bodylotion.

3. Zonnebrand

Dat het belangrijk is om je in te smeren met zonnebrand, hoeven we waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Een belangrijke reden is dat je hiermee voorkomt dat je verbrand, en daardoor zal je huid ook minder snel verschilveren. En you guessed it: zo blijft je kleurtje langer hangen!

4. Gezond eten

Naast veel water drinken, is het ook belangrijk om gezond te eten. Daardoor krijgt je huid een betere conditie. De doorbloeding wordt beter, waardoor de huid minder snel droog wordt en jouw tan dus langer zichtbaar blijft.

5. Warm douchen

En last but not least: douche (of badder) niet te warm. Het is natuurlijk heerlijk om onder een warme douche te staan, maar het is niet heel goed voor je huid. Het wordt daardoor namelijk sneller droog, en dat wil je voorkomen. Ze de kraan dus net iets kouder dan je normaal zou doen.

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock