Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Must see: 8 films die dit jaar nog in de bioscoop verschijnen

Ondanks de stakingen in Hollywood, kunnen we ons verheugen op nieuwe bioscoopfilms.

Vanwege de stakingen in Hollywood zijn er veel films en series die langer op zich laten wachten. En hoewel er veel verschuivingen zijn, kunnen we ons dit jaar nog verheugen op een flinke lijst aan bioscoopfilms. Universal en The Searchers hebben op een rij gezet welke films we tot en met december in de bios kunnen verwachten.

Past Lives

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

Vanaf 5 oktober in de bioscoop.

Dear David

De verfilming van het waargebeurde-of-toch-niet-griezelverhaal dat helemaal viral ging als Twitter-feed: Dear David. Striptekenaar Adam Ellis deed verslag van een verlammende geestverschijning die om middernacht verschijnt. Je mag het spookkind twee vragen stellen – áls je begint met 'Beste David'. De derde vraag zul je echter met de dood bekopen. Met Justin Long (Jeepers Creepers, Barbarian), Andrea Bang (A Million Little Things, Fresh) en Augustus Prew (The Lord of the Rings: The Rings of Power, Kick-Ass 2).

Vanaf 12 oktober in de bioscoop.

The Exorcist: Believer

Dit najaar is het precies vijftig jaar geleden dat de meest huiveringwekkende horrorfilm in de geschiedenis in première ging en kijkers over de hele wereld koude rillingen bezorgde. Nu volgt er eindelijk een nieuw hoofdstuk: Blumhouse en regisseur David Gordon Green, die het genre flink hebben opgeschud door de Halloween-franchise te laten herrijzen, komen nu met The Exorcist: Believer.

Vanaf 12 oktober in de bioscoop.

Killers of the Flower Moon

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese.

Vanaf 19 oktober in de bioscoop.

Five Nights at Freddy's

De populaire, angstaanjagende horrorgame Five Nights at Freddy’s komt naar het witte doek in een bloedstollende film van Blumhouse, het productiebedrijf achter M3GAN, The Black Phone en The Invisible Man. De film volgt een bewaker met persoonlijke problemen die aan zijn nieuwe baan begint bij Freddy Fazbear’s Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat de nacht doorkomen bij Freddy’s nog niet zo eenvoudig is.

Vanaf 26 oktober in de bioscoop.

Hardcore Never Dies

De 17-jarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn muziekopleiding loopt niet van een leien dakje. In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Wanneer Danny XTC inruilt voor coke en steeds gewelddadiger wordt, dreigt ook Michael de controle te verliezen.

Vanaf 9 november in de bioscoop.

Napoleon

Napoleon is een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar-winnaar Joaquin Phoenix. In dit magistrale epos toont de legendarische regisseur Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

Vanaf 23 november in de bioscoop.

May December

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.

Vanaf 30 november in de bioscoop.

Bron en beeld: Universal en The Searchers