Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 tips voor romantische films op Netflix

Veel kijkplezier!

Netflix logo on the laptop screen. Young woman watching netflix channel sitting at home in the evening. Rostov-on-Don, Russia. 26 March 2020

Wat is er lekker dan wegzwijmelen bij een romantische film? Dankzij Netflix is de voorraad daarvan zowat oneindig en hoef je nooit verlegen te zitten om een leuke film. We geven vijf tips voor romantische films op Netflix. 

The Kissing Booth (2018) 

The Kissing Booth gaat over de tieners Elle (Joey King) en Lee (Joel Courtney). Ze zijn al sinds hun geboorte bevriend. Ze willen voor altijd beste vriendenblijven, en daarvoor hebben ze een aantal regels opgesteld. Elle en Lee moeten elkaar altijd de waarheid vertellen, en ook mag Elle van Lee niet verliefd worden op zijn grote broer Noah (Jacob Elordi). Het is die regel die haar echter steeds zwaarder blijkt te vallen. Natuurlijk krijgt Noah óók gevoelens voor Elle, waardoor Elle moet kiezen: gaat ze voor vriendschap of liefde?  

The Vow (2012) 

Ook The Vow kun je op Netflix kijken. Je hebt er wel een doos tissues bij nodig. In de film raakt Paige, gespeeld door Rachel McAdams na een auto-ongeluk in een coma. Bij het ontwaken daaruit blijkt ze haar geheugen kwijt te zijn en weet ze zelfs niet meer wie haar man Leo (Channing Tatum) is. Leo is echter bereid er alles aan te doen om haar opnieuw voor hem te winnen, maar dat valt nog niet mee. 

Meskina (2021) 

In de Nederlandstalige film Meskina, met Nederlands-Marokkaanse cast, lijkt dertiger Leyla het perfecte leven te hebben. Ze leeft samen met de succesvolle muziekproducer Abdelkarim, totdat hij vreemdgaat. Opeens is Leyla een werkloze single vrouw en woont ze weer bij haar moeder. Iedereen om haar heen probeert haar weer aan de man krijgen. Twee mannen tonen interesse in Leyla, maar zij ziet dit als dé kans om juist voor zichzelf te kiezen. Zet je schrap voor gedurfde plotwendingen. 

The Age of Adaline (2015) 

The Age of Adaline is een romantische film met een bovennatuurlijk randje. Adaline, gespeeld door Blake Lively, heeft in dit verhaal het geheim van de eeuwige jeugd ontdekt. Nadat ze een auto-ongeluk meemaakt, wordt ze niet meer ouder en blijft ze voor altijd 29. Iedereen om haar heen wordt echter wél ouder. Ze neemt zich daarom voor om geen relaties meer aan te gaan. Ze verandert echter van gedachten wanneer ze de knappe Ellis, gespeeld door Michiel Huisman, leert kennen.

Purple Hearts (2022) 

In de tranentrekker Purple Hearts speelt Sofia Carson de zangeres Cassie, die behoefte heeft aan een goede zorgverzekering (denk eraan: het speelt zich af in de VS!). Militair Luke, gespeeld door Nicholas Galitizine, moet zijn schulden afbetalen. De twee zijn tegenpolen en kunnen elkaar net luchten, maar besluiten om de financiële voordelen om te gaan trouwen. Luke raakt vervolgens gewond, waardoor Cassie voor hem moet zorgen. Dat brengt de twee dichter bij elkaar. 

Geen reden om je te vervelen dus, want met deze films kun je weer een paar avondjes vooruit. Gezellig samen, of lekker in je eentje genieten van een mooie romantische film op Netflix. De tijd vliegt zo voorbij! 

Beeld: Adobe Stock