Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze in tranen door trauma na gewapende overval

'Het heeft nog steeds dagelijks invloed op mij'

Zes jaar geleden kreeg Monica Geuze te maken met een gewapende overval. Een heftige gebeurtenis, waar ze nog steeds dagelijks last van heeft. Dat vertelt de presentatrice geëmotioneerd in een nieuwe aflevering van Geuze & Gorgels: Geen Controle.

Banger dan ooit

In 2017 werden Monica en haar toenmalige vriend Lars Veldwijk overvallen in een parkeergarage in Amsterdam. Dat gebeurde nadat de twee een casino bezochten. De overvallers waren gewapend en maken Monica's horloge buit. "Dan krijg je een pistool tegen je kop en kun je niks terugdoen", vertelt Monica daarover.

Hoewel het voorval inmiddels al een aantal jaar geleden is, merkt Monica nog steeds de gevolgen. "Het heeft nog steeds dagelijks invloed op mij. Ik ben echt banger dan ooit", zegt de presentatrice. "Als ik in mijn eentje thuis ben, voel ik me vrij snel onveilig. Zeker vlak nadat het was gebeurd, ging ik nooit meer een garage in."

EMDR-therapie

Om van haar trauma af te komen zocht Monica professionele hulp. "Toen ben ik EMDR-therapie gaan doen en dat werkte echt supergoed", blikt ze terug. Maar nadat dochtertje Zara-Lizzy werd geboren, kreeg ze een terugval. "Toen had ik opeens mijn allerkostbaarste bezit en dacht ik: als dit van mij wordt afgenomen dan is het voor mij echt klaar." Omdat de angsten daardoor terugkwamen, ging Monica opnieuw EMDR-therapie doen.

Emoties

De therapie werkt enorm goed, maar desondanks is Monica nog steeds dagelijks bezig met de gewapende overval. "Ik heb nog steeds dat als ik er nu zo over praat dat ik een beetje in paniek raak. Terwijl het zolang geleden is", vertelt ze in tranen aan bestie Kaj Gorgels. "Maar als ik heel erg schrik dan kan ik daar zo van in paniek raken dat ik gewoon moet huilen."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld