Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit kun je doen om een rouwboeket te bewaren

Goed om te weten.

Het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste ervaringen in het leven. Rouwboeketten zijn een gebruikelijke manier om je medeleven te tonen en steun te bieden aan degenen die rouwen. Deze prachtige bloemstukken zijn een symbool van liefde en respect voor de overledene. Bloemen verwelken echter snel, waardoor het rouwboeket helaas ook snel zal vergaan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een rouwboeket langer te kunnen bewaren, of deels zelfs voor altijd. Door ze op een creatieve manier te hergebruiken, kunnen ze hun speciale betekenis voor altijd behouden. Wil je weten hoe? Lees dan even verder. In dit artikel delen we een aantal manieren om je rouwboeket te kunnen blijven bewaren voor langere tijd.  

 

Maak er een droogbloemen boeket van 

Een rouwboeket bestaat meestal uit verse bloemen en deze verwelken snel. Gelukkig kun je het boeket ook omtoveren tot een prachtig droogbloemen boeket dat lang meegaat. Nadat de verse bloemen zijn verwelkt, kun je ze voorzichtig uit het boeket halen en de mooiste bloemen selecteren om te drogen. Hang deze bloemen ondersteboven op een warme, droge plaats en laat ze langzaam drogen. Je hebt hier even geduld voor nodig, maar na enkele weken heb je een verzameling prachtige gedroogde bloemen die je opnieuw kunt schikken. Deze bloemen zullen zo een stuk langer meegaan en niet snel meer verwerken. Zo kun je ze schikken tot een duurzaam droogbloemen boeket dat nog lang prachtig in jouw interieur zal staan.  

Verwerk het in sieraden 

Een andere bijzondere manier om een rouwboeket te behouden, is door de bloemen te verwerken in sieraden. Hier heb je maar een heel klein stukje van het boeket voor nodig, maar zo kun je het wel voor eeuwig bij je dragen in een mooie herinnering. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die geschenken en sieraden maken met behulp van gedroogde bloemblaadjes van rouwboeketten. Deze prachtige sieraden, zoals hangers, armbanden of oorbellen, kunnen een betekenisvolle herinnering zijn aan de overledene. 

Het proces om bloemen te verwerken in sieraden vereist zorgvuldigheid en vakmanschap, maar het resultaat is een uniek en persoonlijk aandenken dat je voor altijd kunt koesteren. Het dragen van een sieraad met de bloemen van het rouwboeket kan troost bieden en de verbondenheid met de overledene in stand houden. Daarnaast is het ook gewoon een mooi sieraad om altijd te dragen bij verschillende outfits.   

Lijst het in 

Tot slot kun je ook een wat eenvoudigere manier kiezen om je rouwboeket mooi te kunnen bewaren. Je kunt er namelijk voor kiezen om enkele bloemen in te lijsten. Kies de mooiste of meest betekenisvolle bloemen uit het boeket en leg ze tussen twee vellen doorzichtig papier, zodat je de bloemen kunt zien zonder dat ze beschadigd raken. Je kunt ze het beste even een paar dagen laten drogen eerst. Plaats vervolgens de bloemen in een fotolijstje. Zo kun je ook nog langere tijd genieten van het boeket en daarmee een waardevolle herinnering aan de overledene bewaren.  

Beeld: Unsplash (Barthelemy Rigaud)