Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vanaf deze datum is UK-versie Say Yes To The Dress te zien

En dít is de gloednieuwe presentator!

Heel leuk nieuws voor fans van Say Yes To The Dress, want er komt weer een gloednieuw seizoen aan van de UK-versie. Het populaire programma krijgt niet alleen een nieuw seizoen, maar ook een nieuwe presentator. Niemand minder dan modeontwerper Tan France zal de presentatie op zich nemen.

Inclusiever dan ooit

Niemand minder dan Tan France is het nieuwe gezicht van Say Yes To The Dress UK. De beroemde fashion designer maakte furore in de – met een Emmy bekroonde – Netflix-serie Queer Eye. Tan is verheugd dat hij nu Britse bruiden mag helpen bij het vinden van hun droomjurk in een seizoen dat inclusiever is dan ooit. “Ik kan niet geloven dat ik hier deel van uitmaak”, zegt hij over zijn deelname aan het programma. “De wetenschap dat ik een versie kan maken die zo inclusief is en zoveel verschillende soorten bruiden vertegenwoordigt, is voor mij geweldig.” In deze nieuwe serie zoekt hij onder meer een bruidsjurk voor Plastiq, een dragqueen die te bang was om naar een gewone boetiek te gaan, uit angst om beoordeeld te worden, en Asa, een bruid uit Pakistan met een hersenaandoening die er sexy uit wil zien op haar trouwdag.

Van pittige jeugd naar succesvolle ontwerper

Tan France groeide op in Doncaster waar hij het als zoon van Pakistaanse immigranten zwaar had. In zijn biografie Naturally Tan sprak hij eerder over het racisme waar hij mee te maken had en dat hij als negenjarige huidbleekcrème gebruikte om witter te lijken. Als jongvolwassene verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij een succesvol ontwerper werd voor onder meer Zara en al op zijn 26e een eigen bedrijf ‘Kingdom and State’ oprichtte met kleding voor vrouwen. Hij was zo succesvol dat hij op zijn 33e met pensioen kon gaan. Maar toen begon zijn nieuwe leven in de schijnwerpers van de tv-camera’s met nu als nieuwe hoogtepunt de presentatie van een van de grootste modeprogramma’s.

Enthousiasme en vakkennis

Zijn enthousiasme en vakkennis spat van het scherm in de eerste aflevering als hij de jonge bruid Chelsea ontmoet en haar aanstaande man Luke. De modegevoelige Luke ziet meteen een jurk hangen die hem wel geschikt lijkt en daar kan France zich wel in vinden. Chelsea zit niet op zijn oordeel te wachten en wil samen met Lukes moeder en zus zoeken naar een jurk die simpel en minimalistisch is en past binnen de Britse mode. Maar wil ze echt een simpele jurk of is dat angst voor het uitbundige? Tan France weet wel een manier om daarachter te komen.

Dat het niet altijd makkelijk is om de juiste jurk te vinden, weet Kira maar al te goed. Ze heeft al meer dan twintig jurken gepast, voordat ze bij Tan France de winkel binnenstapt. De besluiteloze bruid heeft de hoop eigenlijk opgegeven, maar dat was buiten het exceptionele talent van de modeontwerper gerekend. Hij verrast haar met een jurk die ook nog eens Kira’s pas overleden oma eert. Tussen de tranen door is een volmondige yes te horen op deze zeer bijzondere dress.

Say Yes To The Dress with Tan France is vanaf vrijdag 25 augustus te zien op discovery+.

Bron en beeld: Discovery+