Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Djamila Celina

'Ik kook nooit zelf'

We kennen Djamila Celina van The Real housewives of Amsterdam. We weten inmiddels dat ze dol is op Aromat, maar wat eet ze nog meer? Speciaal voor Grazia hield Djamila een week lang haar eetdagboek bij: ‘Het was echt een eyeopener.’

Maandag

“Ik begin de dag met een glas water en ga dan meteen de deur uit. Het ontbijt sla ik over. Als ik druk ben heb ik nooit het gevoel dat ik moet eten. Ik breng een bezoekje aan een haarwinkel op de Albert Cuyp, om een haarstuk te halen. Helaas heb ik die niet gevonden, dus stond ik voor niets zo vroeg in de winkel. Daarna ga ik naar een kledingfabrikant om samples uit te zoeken voor mijn eigen kleding merchandise, waar ik mee bezig ben. Daar drink ik een kop zwarte koffie."

Djamila en haar visagist Jerrel.

"Rond lunchtijd zit ik in de visagie bij Jerrel Baumann, waar ik een glas Rivella blauw drink. Ik kan absoluut niet zelf make-uppen, dus ik laat me altijd opmaken door een visagist. ’s Middags staat de leadershoot voor het tweede seizoen van The Real Housewives of Amsterdam op de agenda. Daar drink ik een kop zwarte koffie en eet ik twee croissants die op de set lagen. Het was zo’n chaotische dag dat ik uit alle haast de Aromat ben vergeten, maar bij een croissant is dat gelukkig toch niet zo lekker. Om 19.30 uur ben ik weer thuis en eet ik een salmon rice bowl. Ik woon naast de Foodhallen in Amsterdam, dus ik heb daar lekker m’n avondeten gehaald."

Dinsdag

“Vandaag begin ik de dag met een kop zwarte koffie. Ik heb een afspraak om jurken door te passen voor de première van Barbie. Daar drink ik een glas water. Daarna ga ik naar een ontbijttentje tegenover mijn huis, waar ik koffiedrink en een gekookt eitje en een croissant eet. Daarna ga ik door naar de haar en visagie, want ’s middags staan er opnames voor The Real Housewives op de planning. Ik zet mij op dit moment in voor Stichting SINA, die zich inzet voor 30.000 Amsterdamse kinderen in armoede. Ik help een dagje bij een arm gezin. Dat was heel heftig, maar wel heel dankbaar werk. Het was zo druk, dat ik tussendoor helemaal niks heb gegeten en gedronken. Vraag me niet hoe ik het volhoud."

Djamila en haar man op de pink carpet tijdens de première van Barbie.

"Na de opnames ga ik door naar de première van Barbie. Ik heb geen tijd voor het avondeten, en eet dus alles wat er langskomt op de première, dat waren negen kipnuggets, drie bitterballen en zoute popcorn. Ook dronk ik twee whisky cola. Na afloop had ik nog wel een rammelende maag, maar de première was zo laat afgelopen dat ik bij thuiskomst meteen in slaap ben gevallen. De film zelf was fantastisch! Ik vind het tof dat er een boodschap in zit en dat Barbie nu voor iedereen is."

Woensdag

“Op woensdag ben ik lekker vrij. In tegenstelling tot andere dagen, heb ik serieus de hele dag gegeten. Een vrije dag betekent dat ik uitslaap tot een uur of 11.00, misschien ook wel 12.00. Daarna ga ik douchen, aankleden en dan zegt m’n man standaard dat hij honger heeft. Loetje is één van onze favoriete stekjes, waar ik heel graag zit. We pakken de Uber naar de Pijp en gaan lekker een biefstukje eten bij Loetje. Daarna gaan we terug naar huis en hou ik een siësta omdat ik zo moe ben. De rest van de dag rommel ik wat in huis en hang ik op de bank. Het avondeten slaan we over, maar om twaalf uur ’s nachts bestellen we nog wel McDonald’s. Ik at een quater pounder en friet. Een heerlijke midnight snack!”

Donderdag

“Er staat weer een drukke dag op de planning. Ik sta al om 7.15 uur op en drink meteen twee koppen koffie om wakker te worden. De productie van The Real Housewives heeft mij heel vroeg ingepland om te quoten, en daar ben ik stiekem niet zo blij mee. Om 9.00 uur staan ze op de stoep. De quotasessies zijn voor de Housewives altijd bij ons thuis. Dat is heel chill, want dan hoef ik nergens naartoe. Tijdens het quoten nemen we door wat we hebben meegemaakt, dat vertellen we voor de camera, en dat zie je straks in de afleveringen tussendoor. Tussendoor drink ik water. Daarna ga ik langs de visboer op de hoek om een broodje paling te halen, heerlijk! ’s Middags ga ik terug naar hetzelfde gezin voor Stichting SINA. Op de dag van de Barbie-première heb ik niet alles kunnen doen wat we wilden doen. Daarom gaan we terug zonder camera om wat dingetjes af te maken. Aan het einde van de middag geniet ik van een late lunch op een terrasje in Amsterdam. Ik eet een steak tartaar en friet, mét Aromat erop, en drink champagne. Om 22.30 uur zijn we van ons huis naar de Dam gelopen, onze oude buurt, want daar zit een fantastische Thai. Daar komen we zeker één keer in de week. Ik eet rijst met kip en beef."

Vrijdag

“Vandaag slaap ik de hele ochtend uit. Daarna ga ik naar de kapper, waar ik een latte drink. Mijn roze haar kost altijd heel veel tijd, dus ik zit meestal zo’n vier tot vijf uur bij de kapper. Tussendoor kwam mijn man een broodje filet american met ui en ei brengen, waar ik ook altijd Aromat op doe. Aromat is mijn leven. Ik ben ook geen snoeperd. Ik eet helemaal geen snacks tussendoor, geen desserts, geen ijsjes, helemaal niks van dat alles. Ik denk dat ik ook meer een hartig persoon ben. Na de kapper spenderen we een dagje in Amsterdam met vrienden van mijn man die over zijn uit Brabant. ’s Avonds gaan we met z’n allen uit eten bij MOMO. Ik eet eend en rijst en drink twee Pornstar Martini."

Zaterdag

“Weekend! Vandaag ben ik lekker vrij en slaap ik wederom de hele ochtend uit. Er komen gezellig vrienden van ons langs. Met hun gaan we lekker naar een terrasje in Amsterdam om te lunchen. Ik drink mimosa en eet een croissant en eitje. We brengen de dag door met vrienden en gaan ’s avonds weer naar MOMO. Daar drink ik champagne en eet ik beef rijst met vis. Ik drink de hele dag niks tussendoor. Ik weet niet waarom, maar ik hou het vol. Ik kook nooit zelf. Wij pendelen tussen Spanje, Duitsland en Nederland en ik heb in Spanje altijd een chef. Als ik in Amsterdam ben is het altijd ontzettend hectisch en ben ik op heel wisselende tijden klaar, waardoor ik die chef hier niet kan hebben. Vandaar dat er altijd besteld wordt of dat we buiten de deur eten."

Zondag

“Ik slaap lekker uit en ’s middags komen er weer vrienden op bezoek. We gaan lunchen bij Loetje, waar ik biefstuk met rijst eet en een mimosa drink. Op biefstuk doe ik nooit Aromat. Er zit al zoveel jus bij, dat wordt too much. Daarna gaan we lekker wandelen door Amsterdam. ’s Middags zitten we lekker op een terrasje, waar ik een koffie en een Pornstar Martini drink. ’s Avonds eten we Kip Van ’t Spit. Daar kun je alleen een hele of halve kip eten, echt heel leuk. Ik eet een halve kip, met verder niks erbij. Ik drink verder alleen nog water, want ik heb genoeg alcohol gehad voor deze dag.”

Beeld: Privébeeld Djamila Celina, NL Beeld