Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is je haar groen van de chloor geworden? Dit kun je ertegen doen

Good to know!

Als je op vakantie bent wil je het liefst zoveel mogelijk genieten van zon, zee, strand én misschien wel van een zwembad. En met name dat laatste brengt nog wel een bijzonder risico met zich mee. Na een plons in het zwembad kan je haar namelijk een groene gloed krijgen door het chloor, enne: dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om die groene gloed zo goed mogelijk te voorkomen.

Groen haar

Blondines zijn vooral de dupe als het gaat om de groene gloed na een duik in het zwembad. Dit komt doordat het chloor in het zwembad zorgt voor acute haarstress, wat ontstaat door de samenstelling van het chloor met andere middelen. Enne, nog erger: je hoeft daarvoor niet eens met je haar onder water. Alleen de damp van de mix van goedjes kan namelijk al genoeg zijn.

Zo voorkom je het

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid te water te gaan zonder dat je haar verkleurt. Natuurlijk is het eerst belangrijk om te weten dat niet alleen blond haar groen kan worden door het chloor, ook bruin en rood haar kan gaan verkleuren – al zie je dit minder snel. Vooral mensen met dun en blond haar kunnen de nadelige effecten van chloor ervaren. Enne, jammer genoeg gaat deze groene kleur niet vanzelf weg. Dít is wat je kunt doen om het te voorkomen.

Allereerst is het belangrijk om je haar zo nat mogelijk te maken voordat je in het zwembad springt. Hierdoor is de kans namelijk groter dat je haar minder schadelijke stoffen oploopt. Ook kun je je haar natuurlijk vast doen en met een badmuts te water gaan – al snappen we dat je daar misschien helemaal geen zin in hebt. Daarnaast kun je nog beschermende producten in je haar smeren voordat je in het zwembad gaat, zodat er een extra laagje om je haar heen zit. Aha!

Géén ketchup

Al heel lang wordt er gezegd dat als je een groene gloed in je haar hebt zitten, je ketchup in je haar moet smeren. Dit is echter helemaal niet waar. Als je klaar bent met zwemmen smeer je er gewoon weer wat voedende producten in en je bent – als het goed is – helemaal groen-vrij. Wel kan het helpen om bij de kapper wat rood pigment aan je haar toe te voegen, dit neutraliseert de groene gloed waardoor je blonde kleur weer back in business is. Yay!

Bron: LINDA | Beeld: Legally Blonde