Je haar blonderen zonder het veel te beschadigen? Zo doe je dat

Het is een behoorlijk proces, maar dan heb je ook wat!

We hebben allemaal weleens een moment waarop we ineens iets anders willen met onze hairdo. Blonderen is vaak een van de eerste opties die worden overwogen. Wil jij je haar blonderen, maar niet dealen met schade die het kan opleveren? Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Stap voor stap

Je haar blonderen is niet iets wat je even doet – en ook niet iets wat je zélf doet. Dus get comfy in de stoel van je haarstylist, want je zit er wel even. En dan hebben we het nog niet gehad over de nazorg, want die blonde lokken houden zichzelf niet mooi en shiny. Maar een goed begin, is natuurlijk het halve werk. Wij delen daarom hoe je dat aanpakt.

1. Bespreek je plan met je kapper

Je tekent dan geen contract wanneer je je haar blondeert, maar je gaat wel degelijk een commitment aan. Geblondeerde lokken vergen tijd en aandacht, en dus ook bezoekjes aan de kapper om je kleur up to date te houden en om uitgroei bij te werken. Je wensen met je kapper bespreken is dus geen slecht idee. Bovendien vinden kappers het ook fijn om het met je te bespreken. Ze kunnen je haar wel verven, maar ze weten graag de geschiedenis van je lokken. Misschien heb je het de afgelopen jaren al vaak geverfd en dan kunnen ze daar rekening mee houden.

2. Tref voorbereidingen

Een planning rondom je blondeeravontuur is geen gek idee. Zo kun je een maand van tevoren je haar vast ‘voorbereiden’ op de behandeling. “Des te gezonder en sterker je haar is, des te mooier het resultaat zal zijn”, vertelt colorist Angela Haight aan InStyle. De haarstylist raadt aan om je haar een maand van tevoren niet meer te stijlen met hitte. Oftewel: geen föhns, krultangen of stijltangen. “De hitte maakt het haar zwak en breekbaar, wat resulteert in een verdrietige blonde look.” Bovendien heeft de bleek in je haar een uitdrogend effect op je lokken. Probeer je haar dus extra te hydrateren voordat je de afspraak hebt. De haarkleurspecialist raadt daarvoor Olaplex No. 3 aan. Gebruik deze een maand lang elke week om je haar extra te hydrateren.

3. Wees bereid om lang in de stoel te zitten

Again, je haar bleken en blonderen doe je het beste in de salon. Ze kiezen hier graag voor de slow and steady-benadering, want de haren bleken is een delicaat en tijdrovend klusje. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd in je agenda hebt geblokt voor de behandeling. En kies voor comfortabele kleding en misschien wat luchtige lectuur. Je zit er wel even.

4. Houd er rekening mee dat je de kleur moet bijhouden

We zeiden het net al, maar je haar blonderen vergt best wat toewijding. Aangezien je manen zo’n 1 tot 1,5 centimeter groeien per maand, is het na zo’n zes weken wel nodig om je haar bij te kleuren. Tenzij je natuurlijk wel voor die shadow root-look gaat, ieder zijn ding! “Stel het bijwerken niet te lang uit. Als je uitgroei te groot wordt, kan het erg moeilijk worden om je koele, blonde kleur te behouden”, waarschuwt Haight.

5. Aftercare

Je haarkleur behouden is niet makkelijk als je het geblondeerd hebt. Het is belangrijk dat je een color-safe shampoo gebruikt. Het liefst eentje die van een kappersmerk is, die werken het beste. Ook is het belangrijk dat je de juiste conditioner en maskers gebruikt. Je kapper kan je vertellen welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Bron: InStyle, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws