Last van een droge en pluizige coupe? Zo overleeft jouw haar de zomerhitte

Zo voorkom je dat welbekende 'bosje stro' in de zomer.

It's finally summer! Waar de meeste mensen weten wat ze moeten doen om hun huid te beschermen tegen de zon, weten maar weinig mensen dat ook je haar wel wat extra aandacht kan gebruiken in de zomer. Haarstylist Fiona Franchimon geeft vijf tips voor prachtig, gezond zomerhaar.

Fiona Franchimon

Fiona Franchimon is eigenaresse van haar gelijknamige salon in Zeist. Ze werkt elk jaar met haar team van Fiona Franchimon Professional mee aan grote Fashion Week-shows in Parijs, Milaan en New York. Zo werkte Fiona Franchimon o.a. met Vetements, Jaqcuemus, Armani, Jil Sander, Sandro Paris en Pucci.

Daarnaast is Fiona het brein achter de Fiona Franchimon Haircare lijn en de Nº 1 Hairpin, die inmiddels in meer dan 38 landen verkocht wordt. Het is de ultieme haartool voor volume updo’s, geliefd door menig backstage haarstylist en het Deense Koningshuis. Tips om je lokken in de zomer in het gareel te houden? Daarvoor ben je bij Fiona dus zeker aan het juiste adres.

1. Haarverzorging

“Van zon, zee en chloor droogt je huid en je haar uit”, vertelt Fiona. “Je huid kan zichzelf hiervan herstellen, maar je haar lijkt na zo’n strandbezoek – zonder enige hulp – het meest op een bos stro. Geef je lokken na een dagje strand een goede verzorging met een moisturizer met broccolizaadolie, zoals de Fiona Franchimon Moisture & Balance. Dat bestandsdeel beschermt zowel je hoofdhuid als je haar tegen invloeden van buitenaf.”

“Daarnaast creëert de olie een volumeboost door middel van een laagje op je haar. Het laagje creëert ook glans, zonder dat het haar vet wordt.”

2. Gold Touch

“Kam je haar met een grove kam in plaats van met een borstel”, is de gouden tip van Fiona. “Wij hebben een speciale kam gecreëerd die niet statisch geladen is, waardoor je haar minder klit en extra veel glans krijgt. Die glans is belangrijk: omdat de zon zo fel schijnt, wordt vaak ook je haarkleur aangetast, helemaal als je het geverfd hebt! Glans is dan meestal ver te zoeken.”

“Met een goede kam zoals onze Limited Edition Golden Hair Comb, in plaats van een statische borstel, heb je in mum van tijd super shiny haar!”

3. Leave it in

“Gemiddeld heb je een haarcyclus van vier jaar. Dus vier keer zon, zee en chloor voor jouw lokken. Het betekent dat je punten in die vier jaar het meeste te verduren hebben gehad.”

“Doe voor de grap eens een kwaliteitscheck en kijk bij het afdrogen van je haar naar de staat van je punten. Voelen deze droog aan? Breng dan ongeveer ter grootte van €0,50 cent een conditioner op de punten aan. Laat de conditioner in je haar zitten, knoop een handdoek om en laat de conditioner de hele nacht inwerken. Als je de conditioner de volgende dag uitspoelt, voelt je haar weer als herboren.”

4. Geef je haar rust

Fiona is er heel duidelijk over: “Niet alleen jij, maar ook je haar heeft vakantie nodig! Doe het in je vakantie dus lekker rustig aan met hitte tools. Beperk het gebruik van stijltangen, krullers en föhns tot het minimum. Je haar krijgt immers al behoorlijk wat hitte te verduren! Hoe je dan toch verzorgd de deur uitgaat? Door je haar vast te zetten in een chique kapsel met de Nº1 Hairpin.”

5. Self-care

De laatste tip van Fiona is er eentje die we ter harte nemen: “Houd het ontspannen gevoel van de vakantie zo lang mogelijk vast en gun jezelf na afloop van de zomer(vakantie) een relaxmoment. Dat doen velen door een bezoek aan de spa. Wij verzorgen sinds kort Spatique in onze salon in Zeist. Tijdens deze retreat worden je hoofhuid, nek, schouders, armen en handen gemasseerd met aromaoliën in een heerlijke, relaxte sessie”, vertelt ze enthousiast.

“En uiteraard wordt je haar behandeld met alle producten uit de Franchimon Haircare-lijn. Zo breng je je haar weer helemaal in balans en geef je jouw kapsel een extra shot voeding. Na een hete zomer kunnen niet alleen je lokken, maar ook je hoofdhuid wel een oppepper gebruiken. Een massage én behandeling voor je haar is dan toch de manier om nog heel even in vakantiemodus te blijven?”

Bron: Fiona Franchimon | Beeld: iStock (jacoblund)

Laatste nieuws