Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Last van een vettige, glimmende huid? Dit kun je ertegen doen

Aha!

Nu we al wat van het zomerse weer hebben mogen proeven, merkt onze huid dat ook zeker. Zo maken we als het buiten warmer is, meer talg aan. Dit resulteert dan in een vettige, glimmende huid, wat je natuurlijk niet wilt hebben. Oké, een glanzende donut huid á la Hailey Bieber willen we allemaal, maar een vettige huid? Daar passen we het liefst voor. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dat tegen te houden.

Pas je skincare-routine aan

Allereerst moet je je skincare-routine aanpassen op de warmere temperaturen. Zo is bijvoorbeeld een dikke crème in de zomer niet per se nodig, al moet je je huid natuurlijk wel voldoende hydratatie geven. Onthoud één ding als het gaat om skincare: vermijd het scrubben van je huid. Door het scrubben van je huid is de kans namelijk nóg groter om een vette huid te krijgen. Wil je niet!

Vermijd make-up op oliebasis

Ook verschillende make-up producten kunnen ervoor zorgen dat je huid wat vetter wordt tijdens het warme weer. Heb jij bijvoorbeeld make-up op oliebasis? Vermijd deze dan zoveel mogelijk in de zomer en haal 'm pas weer uit je make-up-stash als de temperaturen weer dalen. In de zomer kun je beter voor een matte foundation gaan én is het handig om je gezicht af te poederen, zodat die glans verdwijnt.

Oil Control Paper

Er zijn natuurlijk ook speciaal producten op de markt gebracht om een vette, glimmende huid tegen te gaan. Neem bijvoorbeeld de Oil Control Paper, die de overtollige olie van je huid absorberen. Misschien ook handig om te weten: ze kosten maar 2,50 euro, waar je met 50 velletjes wel weer eventjes mee vooruit kan.

Matterende primer

Ook deze tip kan een lifesaver zijn als je last hebt van een glimmende huid. Een matterende primer kan ook al enorm veel helpen als je er last van hebt. Breng dan gewoon de primer vóór je make-up aan op je gezicht. Op deze manier worden je poriën wat meer verfijnd, waardoor je langer kunt genieten van een matte huid. Yay!

Drink genoeg water

Natuurlijk weten we allemaal dat je genoeg water moet drinken op een dag. Enne, daarom weten we ook dat lang niet iedereen voldoende water drinkt. Echter, is het ook heel erg belangrijk als je geen vette huid wil. Doordat je vocht tekortkomt door niet voldoende water te drinken, is de kans groot dat je huid meer talg aan gaat maken, waardoor je T-zone super erg gaat glimmen. Drink dus gewoon genoeg water en je zult zien dat je vettige huid beetje bij beetje verdwijnt.

Bron: NSMBL | Beeld: NL Beeld