Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: dragqueen Miss Envy Peru aangevallen en bedreigd

'Vandaag kreeg ik een wake-up call dat we nog een lange weg te gaan hebben.'

Boris Itzkovich Escobar, die we natuurlijk kennen als dragqueen Miss Envy Peru, is dinsdag door een groep jongens aangevallen in Amsterdam. Dit heftige nieuws deelt hij op Instagram.

Beledigd, bedreigd en gefilmd

"Vandaag kreeg ik een wake-up call dat we nog een lange weg te gaan hebben", begint de artiest zijn verhaal. Boris, die meedeed aan tv-programma's zoals Drag Race Holland en Make Up Your Mind, deelt op Instagram dat vier jongens hem in de bus naar station Amsterdam Centraal beledigden en met een wapen bedreigden. De groep jongens filmden het voorval ook. De artiest vertelt: "Zelfs toen ik probeerde afstand te nemen van de situatie door weg te gaan, bleven ze mij duwen." Boris was hierbij niet 'in drag'.

Op het station kwam hij ook niet van de groep af, en rende een van de jongens naar hem toe en schopte hem op de grond. "Vier vrouwen schoten me te hulp en confronteerden de jongen terwijl ze wegrenden. Godzijdank, want het had heel anders kunnen aflopen."

Geweld in de lhbtiq+-gemeenschap

Boris zegt enorm geschrokken te zijn, maar "afgezien van de schrik" gaat het goed met hem. Ook gaat hij aangifte doen. "Ik aarzelde om aangifte te doen, omdat ik een persoon in the public eye ben. Maar als trots lid van onze community en Pride-ambassadeur kan ik niet zwijgen."

De artiest vertelt dat veel mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap "uit angst zwijgen" wanneer hen geweld wordt aangedaan. Dat moet stoppen, stelt de dragqueen. "Niemand mag zoiets vreselijks meemaken, en deze laffe acties zouden bestraft moeten worden."

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld, Instagram @missenvypery