Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ideaal! Met dit trucje hoef je niet elke keer je haar te wassen na je workout

Lifehack!

Side view of female athlete running on treadmill in a gym.

Wanneer je flink hebt staan zweten in de sportschool is het vaak noodzaak om daarna je haar te wassen. Soms komt dit echter niet goed uit en wil jij liever een haarwasbeurt overslaan. Maar wat kun je doen met je haar doen na een actieve work-out om het nog enigszins te fatsoeneren? Geen zorgen meer om je zweetcoupe, hier is een trucje voor!

Goede verzorging

Je kapsel ziet er niet meer zo fris en verzorgd uit wanneer je tijdens het sporten veel hebt gezweet. Daarom is het belangrijk om je haren een goede verzorging te geven. Zo kan je een paar wasbeurten uitstellen én de volgende keer in de sportschool variëren qua coupe, zoals een knot, staart of zelfs lekker los.

Dé tip

Fitness coach Ciera Lord is door haar werk elke dag in de sportschool te vinden en daarom heeft zij dé tip voor alle vrouwen die twijfelen of ze na het sporten wel of niet hun haren moeten wassen. En die tip is vrij eenvoudig. Op TikTok laat ze namelijk zien dat je alleen maar een föhn hoeft te gebruiken. Wanneer je geen zin hebt om je haren te wassen na het sporten of omdat je het de vorige keer al hebt gedaan kun je met een föhn door je haren heen. Op die manier wordt het zweet uit je haren geföhnd en zo krijg je je coupe weer fris zonder het te wassen. Handig!

@cieralord 5 star hack #gymtok #gymhair #hairwashday #sweatyhair #gymhacksforwomen #girlswholiftheavy #fyp ♬ Shootout - Izzamuzzic & Julien Marchal

TikTok, bedankt! Elke keer je haren wassen na het sporten is vanaf nu verleden tijd. Wij weten in ieder geval wat we voortaan gaan doen.

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: Adobe stock

Beauty
  • Young athletic woman listening music over earphones while running on treadmill at gym.