Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EOTBDD's Jørney over verlies moeder: 'Er is zoveel om dankbaar voor te zijn'

Ze beviel van haar tweede kindje, maar moest op dezelfde dag afscheid nemen van haar eigen moeder.

Het had een moment van vreugde moeten zijn voor Jørney Hendrikx, maar de realityster bleef achter met gemengde gevoelens na de geboorte van haar tweede kindje, Imran. Haar eigen moeder is namelijk overleden op precies dezelfde dag, en daar heeft Jørney het zwaar mee.

Onwerkelijke gebeurtenis

Op Instagram deelde Jørney vorige week dat ze mama is geworden van haar tweede kleine spruit. Een jongetje, genaamd Imran. “Ik schrijf dit bericht met mixed feelings, mijn dm zit helemaal vol met hele lieve berichten hoe het met mij en de baby gaat”, schreef ze toen bij een foto op Instagram met zoontje Imran.

Jørney vertelt dat haar moeder is overleden op dezelfde dag als haar bevalling en dat was heel heftig. “Dit neemt niet weg dat ik ook heel gelukkig ben dat ik ben bevallen van mijn mooiste zoontje Imran. Na het nieuws gehoord te hebben (...) ging met de bevalling alles kantje boord en probeer ik even alles te relativeren en een plekje te geven. Alles wat mis kon gaan ging mis, maar gelukkig maken we het nu goed. En is ons zoontje ook gezond", aldus de mama.

Het verlies dringt door

In een lang bericht op social media staat de realityster nogmaals stil bij de droevige, maar tegelijk ook mooie gebeurtenis. ''Mijn moeder verliezen op dezelfde dag dat ik er een voor de tweede keer zou gaan worden'', begint Jørney haar bericht op Instagram. De realityster beseft dat zij het verlies van haar moeder nu pas begint te voelen. ''Helaas konden ik en mijn familie geen afscheid van haar nemen...''

''Maar anderzijds besef ik dat je door moet gaan. Mijn zoontje en dochtertje verdienen het allerbeste en dat ga ik hun ook geven. Mijn moeder had niet anders gewild, en ik zelf ook en dat geeft mij kracht!'' Ze schrijft ook dankbaar te zijn dat ze alles wat ze nu meemaakt op haar eigen manier kan verwerken. ''Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Je hebt niet over alles controle maar wel hoe jij zelf met de situatie omgaat.''

Bron: Instagram @jurney.hendrikx, RTL Boulevard | Beeld: EOTBDD (MTV)