Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Giel de Winter was 7 jaar lang elke dag duizelig

'Ik dacht dat het niet meer wegging'

Giel de Winter timmert al jaren hard aan de weg met StukTV. En hoewel dat succes alleen maar positief lijkt, blijkt hij ondertussen ook al jaren te strugglen met zijn gezondheid. In de podcast Can We Just Talk vertelt de presentator namelijk dat hij zeven jaar lang elke dag duizelig was én hoe hij achter de oorzaak kwam.

Paniekaanvallen

Zeven jaar lang kampte Giel om onduidelijke redenen met duizeligheid. En dat is net zo vreselijk als het klinkt, zo vertelt hij in de podcast. Helemaal in combinatie met paniekaanvallen die hij had. "Het is klote. Ik dacht dat het niet meer wegging, dus ik moest er maar mee leren leven", zegt hij over die periode. "Ik had alle onderzoeken gedaan in het ziekenhuis, maar daar kwam niks uit. Er was niks."

Ongezonde gewoontes

Giel leefde daarom maar gewoon door, met ongezonde gewoontes als gevolg. "Niemand vertelde toentertijd: ga eens beter voor jezelf zorgen. Dát deed ik niet. Ik zat ieder weekend aan de alcohol. Hoe duizeliger ik werd... Je legt die link niet, maar ik werd minder duizelig als ik dronk", legt hij uit. "Dan lig je weer tot 11 uur ['s ochtends] in je bed, daarna ga je filmen. Je komt laat thuis", schetst de presentator. "Ik had gewoon geen ritme. Het was een zoektocht om mezelf te vinden."

Stress

De klachten verdwijnen wanneer Giel in aanraking komt met mental coach Joost Leenders. "Die duizeligheid was stress. Dat wist ik niet", vertelt hij. "Hij zei: 'Je leeft in een wereld die veel druk vereist. Heb jij dat eigenlijk wel door?'" Op aanraden van Joost is Giel elke ochtend gaan wandelen. Al snel merkte hij de eerste effecten. "Na twee weken zijn we verder aan de slag gegaan. Hoe kunnen we dit oplossen? Ik had daarvoor vaak paniekaanvallen, dat was intens." Zijn mental coach adviseerde Giel om te stoppen met drinken. Daarnaast staat hij elke ochtend om 7 uur op in plaats van om 11 uur, waardoor hij meer ritme heeft gekregen. Na twee maanden was Giel van zijn klachten af. "Het is nooit meer teruggekomen." Wat fijn!

Bron: Can We Just Talk, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld