Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

ZOOP-cast over reünie: ‘Het is echt thuiskomen’

'Het is altijd een hechte groep gebleven'

Fans van ZOOP hoopten al jaren op een terugkeer, en gisteren werd die droom ein-de-lijk werkelijkheid. Videoland kondigde namelijk ZOOP: de reünie aan. Voor de camera van RTL Boulevard vertelt de cast hoe het was om weer met elkaar in de dierentuin rond te lopen.

Hechte groep

"Het is 17 jaar geleden dat we voor het laatst in het park waren voor een opname, alleen dat wisten we toen zelf niet", vertelt Vivienne van den Assem (Elise). Toch heeft de cast altijd contact gehouden. "We hebben elkaar natuurlijk wel veel gezien in de tussentijd. Want ja, de groep met ZOOP met wie we aan het begin waren is eigenlijk altijd wel een hechte groep gebleven", zegt Ewout Genemans (Bastiaan). "Maar dit is wel voor het eerst dat we met elkaar, bijna weer een beetje in character, weer in de dierentuin zijn."

Vertrouwd

"Het is ook heel vertrouwd op een of andere manier", vult Jon Karthaus (Moes) aan. "Ook gewoon de omgeving, al die rare dierengeluiden en ook die gekke stank – want je loopt alleen maar door de dierengeuren heen", legt hij uit. "En dan die gekke stemmen en lachsalvo's van die groep, ja het is echt thuiskomen." "Het is en blijft altijd een bijzondere plek", vindt ook Patrick Martens (Mike). "Een plek waar ik me toch altijd thuis voel, hier liggen zóveel herinneringen." En nu is het tijd om nieuwe herinneringen te maken, tijdens de reünie! "De liefde voor elkaar en wat we met elkaar gedeeld hebben brengt ons toch weer samen", aldus Nicolette van Dam (Bionda).

De reünie

Naast Patrick, Nicolette, Ewout, Vivienne en Jon, zijn ook castleden Monique van der Werff (Taffie), Juliette van Ardenne (Sira) en Erwan van Buuren (Arwin) te zien in ZOOP: De Reünie. In deze documentaire blikt de cast terug op hun unieke tijd als jonge acteurs. En dat is nog niet alles. “In een prachtige avondsetting in de dierentuin delen ze hun meest dierbare herinneringen, kijken ze terug op de gekte die rondom de serie ontstond, de enorme boost die ZOOP aan hun carrières gaf en de begindagen van hun bijzondere vriendschap, die tot op de dag van vandaag nog springlevend is. Daarnaast gaan de acteurs terug in de tijd met scripts van iconische scènes uit de serie en films tijdens een Table Read”, belooft Videoland. Ook zullen de acteurs nooit eerder vertoond materiaal in de documentaire showen, en wordt duidelijk wat de plotselinge bekendheid met hen deed.

ZOOP: De Reünie is deze zomer te zien bij Videoland. We can’t wait!

Bron: RTL Boulevard, Videoland | Beeld: Tom Cornelissen