Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Back in time: Zoop-cast blikt terug op bijzonder moment

'Niet wetende waar we aan waren begonnen'

Première Zoop in Zuid Amerika

Als we denken aan onze jeugd, denken we natuurlijk meteen aan de serie Zoop. Gisteren was het een bijzondere dag voor de cast, want het was precies negentien jaar geleden dat ze voor het eerst op de set verschenen. Castleden Patrick Martens en Nicolette van Dam blikken terug op dat moment.

Avontuur

"Vandaag precies 19 jaar geleden hadden we onze 1ste draaidag voor Zoop in Ouwehands Dierenpark. (In de vrieskou)", blikt Patrick Martens, die de rol van Mike speelde, terug op Instagram. "Niet wetende waar we aan waren begonnen. Een groep jonge ambitieuze acteurs die de tijd van hun leven hadden en inmiddels in mijn hart zitten." Daarbij deelt de acteur een aantal fantastische kiekjes uit de oude doos met de rest van de cast. "Wat een avontuur en wat een succes. Gelukkig hebben we de foto’s en herinneringen nog."

De wereld over

Ook Nicolette van Dam, die de rol van Bionda fantastisch vertolkte, stond stil bij deze mijlpaal. "Waaah! Vandaag is het 19 jaar geleden dat we onze 1e draaidag voor ZOOP hadden. Dat we vervolgens de wereld over zouden vliegen voor onze films en zoveel samen mochten delen, hadden we nooit durven dromen", aldus de actrice. "Maar het mooiste is de dierbare vriendschap die we eraan hebben overgehouden ♥️ Love you vriendjes ♥️" Ahw! Ook Nicolette deelt een serie foto's met de hele groep.

Nostalgie

Taffie, Bionda, Sira, Bastiaan, Mike, Moes, Alwin en Elise waren toch wel de helden van onze jeugd. De serie speelde tussen 2004 en 2006 op televisie en telt meer dan driehonderd afleveringen. Gelukkig is de populaire Nickelodeon-jeugdserie gewoon terug te zien op Videoland, mocht je zin hebben in een avondje nostalgie. Daar zijn tevens ook de films Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Amerika (2007) te zien. Enne, wellicht komt er binnenkort nog een vierde film. Regisseur Jon Karthaus, die Moes speelde in de serie, hintte een tijdje geleden namelijk op een vervolg. Fingers crossed! 

Bron: Instagram @patrickmartensofficial en @nicolettevandam1, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Showbizz
  • Ontbijtpremière Zoop in Zuid Amerika in theater Tuschinski in Amsterdam. Op de foto: De Cast van Zoop; Ewout Genemans , Jon Karthaus , Erwan van Buuren , Patrick Martens , Nicolette van Dam , Juliette van Ardenne , Monique van der Werff , Vivienne van den Assem en Thomas Berge