Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Pauline openhartig over kinderwens: 'Nog zoveel liefde te geven'

'Ik zou graag een glazen bol willen hebben', aldus de Echte Gooische Moeder.

In de meest recente aflevering van Echte Gooische Moeders praat Pauline openhartig met haar besties Florine, Kimberly, Leslie en Bo over haar overleden kindje Belle en de wens om in de toekomst nog een kindje te mogen krijgen.

Kinderen

Tijdens een chic diner hebben de Gooische moeders het – natuurlijk – over hun kroost. Zo worden de kindjes natuurlijk hartstikke erg gemist nu de dames een gezellig weekendje weg zijn met elkaar. Er ontstaan mooie gesprekken over de kindjes, maar ook wordt er openhartig gepraat over de toekomst. Zo is Kimberly met haar vriend weer aan het proberen om een kindje te krijgen.

Vierde kindje

Ook Pauline praat openhartig over haar kinderwens. Zo vertelt ze dat ze heel graag opnieuw moeder zou willen worden en dat de dood van haar baby'tje Belle steeds makkelijker wordt om over te praten. "Ik merk dat ik steeds makkelijker over haar praat, maar het blijft eeuwig zonde", legt ze uit aan haar vriendinnen. "Ik heb nog zoveel liefde te geven."

En die laatste opmerking roept meteen vraagtekens op bij de andere Gooische moeders. Zo vragen ze haar of ze nog graag een vierde kindje zou willen. "Jullie weten hoe graag ik het zou willen. (...) Ik zou graag een glazen bol willen hebben. Al zou ik te horen krijgen dat ik nog drie jaar moet vechten om een baby te krijgen, dan doe ik dat. Maar ja, als ik hoor dat – al zou ik zwanger worden – maar het wordt weer een stilgeboren baby of een miskraam, dan weet ik gewoon dat ik dat niet meer wil, dat verdriet."

Impact

En dat de dood van baby Belle er heeft ingehakt in de familie, dat laat Pauline ook weten. "Died (haar zoontje, red.) heeft er dus heel veel moeite mee. Nog steeds." Zo vond hij het zielig voor Belle toen Pauline en haar man Harmen het over een nieuw broertje of zusje hadden. Echter, dacht haar andere zoontje Reinier daar heel anders over. "Die vond die baby helemaal gezeik", vertelt Pauline. Toch snapt de Gooische moeder hem daarin wel ergens. "In zijn ogen heeft de baby alleen maar gezeik gebracht. Verdriet, ik kon niet meer voor hem zorgen, ja, wat heeft Belle ons eigenlijk gebracht in zijn ogen?"

Bron: RTL Nieuws, Echte Gooische Moeders | Beeld: Videoland