Pauline Wingelaar openhartig over verlies dochtertje Belle

Belle werd te vroeg geboren en overleefde het niet.

Pauline Wingelaar heeft een heftig en moeilijk jaar achter de rug. Ze raakte in verwachting van haar derde kindje, maar eind september beviel ze al na 22 weken van dochtertje Belle, die het helaas niet overleefde. In een interview met LINDA. vertelt de Echte Gooische Moeder openhartig over de vroeggeboorte van haar dochtertje.

Stress

Het had 4 februari 2022 moeten gebeuren: opnieuw gezinsuitbreiding voor Pauline Wingelaar en manlief Harmen. Maar eind september 2021 treden er steeds meer complicaties op, en uiteindelijk wordt de kleine met slechts 22 weken al geboren.

In gesprek met LINDA. vertelt Pauline nu dat ze de hele zwangerschap al veel stress had: “Het ging maar door, zonder dat daar een reden voor was. Of ik ging naar de wc en zat dan een uur naar het wc-papier te kijken of er geen bloed bij zat. En bij de twaalfwekenecho moest ik bijna huilen op weg ernaartoe, zo zenuwachtig was ik.”

22 weken

Met 20 weken treden de eerste ernstige complicaties op: Pauline begint vruchtwater te verliezen. Na een korte ziekenhuisopname mag ze weer naar huis en houdt ze volledige bedrust aan. Nog een paar weken volhouden en dan is de kleine levensvatbaar, houdt ze zichzelf voor, schrijft LINDA. Maar met 22 weken ligt ze uit voorzorg opnieuw in het ziekenhuis. Als ze daar kramp krijgt, gaat ze naar het toilet en zodra ze haar buik aanspant is daar opeens de kleine Belle.

“Ik schrok zo erg. Maar ik kon niet meer terug. Ik heb haar billen vastgehouden, want die kwamen al een beetje naar buiten, en ben zo teruggewaggeld naar het bed. Even later kwam iedereen binnen, de artsen, de verpleegkundigen. ‘Laat je hand maar los’, zeiden ze, ‘laat maar los.’ Maar ik durfde het niet”, deelt Pauline openhartig.

Rouw

Inmiddels zijn we een half jaar verder. “De hele gebeurtenis is misschien wel goed geweest. Alsof Belle mij op de rem heeft doen trappen. Mij heeft geleerd dat genoeg genoeg is, morgen weer een dag”, deelt de Echte Gooische Moeder. Hoewel ze het bijvoorbeeld moeilijk vindt om langs de rekken met meisjeskleding te moeten lopen bij de HEMA, telt Pauline zich gelukkig met haar man en zoons. En misschien, in de toekomst, nog een kindje, deelt ze ten slotte.

Bron: Dingen voor Vrouwen, LINDA. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws