Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Zoveel swipes heb je nodig om de ware tegen te komen op een datingapp

Swipen maar!

Anno 2023 zijn de datingapps in groten getale te vinden op het internet. Zo is het oude vertrouwde Tinder nog steeds hot and happening, maar wordt er ook plaatsgemaakt voor apps als BumbleRayaHinge en ga zo maar door. Maar hoeveel swipes heb je nou eigenlijk nodig voordat je een potentiële lover tegenkomt?

Datingapps

Tegenwoordig komen we bijna om in alle verschillende dating-trends en zien we soms door de bomen het bos niet meer.  We hebben al de nodige dating-trends voorbij zien komen de afgelopen jaren. Ongezonde strategieën als negging kwamen voorbij, dry dating was voor velen een welkome afwisseling, en lockdowns veranderden het dating-landschap volledig. Gelukkig kun je altijd nog blijven swipen op een app om een leuke date te scoren. Maarre, hoe vaak moet je swipen wil je jouw true love tegen het lijf swipen?

Heel veel swipen

Volgens onderzoek dat is uitgevoerd door Shane Co, zit de gemiddelde persoon (in Amerika) ongeveer acht maanden lang op een dating-app. Ze swipen ongeveer zes uur per week. Mannen besteden iets minder uren aan het swipen, maar kijken wel langer naar een profiel van een vrouw. Hierdoor is hun slagingspercentage hoger.

Gemiddeld moet je zo'n 4.000 keer geswiped hebben voordat je een partner vindt. Of heel specifiek gezien, 3.960 keer. Wow! Maar liefst 67% van de onderzochte personen heeft aangegeven dat ze hun partner hebben leren kennen door een datingapp. En 40% gaf specifiek aan dat dit op de app Tinder was. Het kan dus echt!

Bron: Shane Co | Beeld: Selling Sunset