Heb jij al van dry dating gehoord? Dit is waarom je het moet proberen

Misschien loop je op deze manier wél tegen de ware aan.

Lees ook

Al jaren aan het daten en nog altijd niet the one tegen het lijf gelopen? Misschien komt dat wel doordat je niet aan dry dating doet. Die trend op dating-gebied zou er weleens voor kunnen zorgen dat je wél je grote liefde vindt. Wij vertellen je meer!

Terug naar normaal

Heel leuk om weg te zwijmelen bij andermans romance natuurlijk, maar stiekem wil je zelf ook the love of your life vinden. Als date na date uitloopt op een teleurstelling, kan een summer of love ineens ver weg lijken. Zeker nu we eindelijk weer ‘normaal’ kunnen daten en veel mensen daar na twee jaar binnenzitten best wel aan moeten wennen. Geen nood: dry dating biedt de oplossing.

Wat is dry dating?

Wat dry dating nou precies is? Waarschijnlijk verwacht je het al wel op basis van de naam: het houdt in dat je nuchter blijft tijdens een date. Bij veel dates wordt er meteen begonnen met een drankje, omdat dat ervoor zorgt dat mensen wat losser worden en makkelijker het gesprek gaande houden. Als je die drankjes weglaat, zou dat ervoor zorgen dat je alerter blijft en meer focus op het gesprek behoudt.

Geen invloed op je keuzes

Je laat je keuzes ook niet meer door alcohol beïnvloeden als je de drank laat staan. Wanneer je wel een slokje ophebt, kan iemand immers ook ineens handsome lijken. Voor je het weet sta je met iemand te zoenen of heb je ergens de nacht gespendeerd. Misschien zeg je zelfs al wel ‘ja’ tegen een tweede date, terwijl je diep in je hart wel weet dat het niets gaat worden… Door nuchter te blijven, wordt het makkelijker om dat soort awkward situations te voorkomen.

Echt de focus op het gesprek

Bij sommige mensen slaat de paniek toe als ze aan het idee van dry dating denken. Ze zijn bang dat zenuwen dan de overhand krijgen en het gesprek awkward wordt. Toch is alcohol echt niet per se nodig voor een geslaagde date. Zie het als een kans om volledig gefocust met iemand te praten. Als je echt bang bent dat je met je mond vol tanden staat, is het een goed idee om thuis wat vragen voor te bereiden. Good luck!

Bron: NSMBL | Beeld: BrunoPress, Dating & New York

Laatste nieuws

Zie ook