Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De datingtrend die je nog niet kende: mid-mute dating

Be warned!

Dacht je nu alles gehad te hebben in je dateleven? Dan hebben we slecht nieuws. Na prowlingcurving en stacking is er nu namelijk wéér een datingtrend die onze hoofden op hol doet slaan: mid-mute dating. Enne, we verklappen alvast dat we er niet erg blij mee zijn.

Gedempt

Datingexpert Tina Wilson vertelt wat mid-mute dating precies inhoudt: "Mid-muting is wanneer de persoon met wie je aan het daten bent je meldingen dempt, meestal halverwege de week, omdat hij/zij je alleen als een weekend thing ziet." En hoewel daten in het weekend natuurlijk hartstikke leuk is, is het absoluut niet oké dat je date je alleen leuk genoeg vindt voor het weekend, en je de rest van de week compleet negeert.

Herkennen

Beter nieuws is dat dit toxic gedrag supersnel te herkennen is. Wanneer je merkt dat je crush doordeweeks opvallend weinig reageert op je appjes of zelfs helemaal niets meer van zich laat horen, maar in het weekend ineens wel weer interesse heeft, weet je hoe laat het is: dikke kans dat je ge-mid-mute wordt.

Opgelet

Natuurlijk kan het zo zijn dat je potentiële lover het in doordeweeks wat drukker heeft waardoor-ie wat minder tijd overhoudt om aandacht aan jou te besteden, maar let's be honest: als één kort gesprekje via WhatsApp al te veel gevraagd is, dan kunnen we wel stellen dat deze hottie jou niet verdient. Je kunt altijd proberen in gesprek te gaan over het gedrag van je scharrel, maar als het niet verandert – you know what to do. Run baby, run!

Bron: Beautify | Beeld: Emily in Paris