Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Science says: van sushi wordt je slimmer

Beste nieuws van de dag!

Sushi is ontzettend populair – and we get that! Ben jij ook dol op de rijstrolletjes? Dan hebben we heel goed nieuws. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je er slimmer van wordt. Say what? Nu hebben we nóg een extra goede reden om vanavond sushi te bestellen.

Omega 3

Sushi bevat een flinke dosis aan omega-3-vetzuren en die zijn heel goed voor je, schrijft FavorFlav. Uit onderzoek van de Universiteit van LA is gebleken dat mensen die genoeg voedsel met omega-3 eten beter scoren op IQ-testen. Dat vette vis goed is voor je brein, dat wisten we misschien al wel. Maar daar houden de voordelen van sushi zeker niet bij op. Diëtiste Janice Chow legt het uit: “Die vetzuren zorgen ervoor dat ontstekingen worden voorkomen en je minder kans hebt op hart- en vaatziekten”. Ook zorgt het ervoor dat je meer energie hebt en lang vol blijft. Onze lichamen kunnen die vetzuren niet zelf aanmaken, dus moeten we ze via voeding binnenkrijgen. Zelfs als je niet van vis houdt, kun je omega-3-vetzuren binnenkrijgen via sushi. Ook de opties met avocado bevatten namelijk die zuren. “Nori (zeewier) bevat ook veel plantaardige omega-3-vetzuren, dus dat is een goede optie voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten”, aldus Chow.

Vezels en ijzer

Naast de broodnodige omega-3-vetzuren bevat sushi veel vezels en ijzer. De vezels zitten voornamelijk in de opties met komkommer, wortel, paprika, avocado, bruine rijst en gepekelde gember. Kies je daarvoor, dan zal toiletteren geen probleem zijn. Het ijzer zit vooral in zeewier en in witte rijst. Wie dus allerlei verschillende sushi rolls kiest, krijgt zoveel mogelijk van beide belangrijke ingrediënten binnen.

Minder calorieën

Een ander voordeel van sushi is dat het geen torenhoog aantal calorieën bevat. Een gemiddelde zalm-avocadoroll bevat 304 calorieën, 13 gram proteïne, 5,8 gram vezels en 8,7 gram vet. Bestel je een California roll, dan kun je uitgaan van 255 calorieën, 9 gram proteïne, 5,8 gram vezels en 7 gram vet. Sashimi bevat zelfs nog minder, maar daar staat wel tegenover dat je er meer van moet eten om vol te zitten. Kortom, genoeg redenen om vaker sushi te eten!

Bron: Kookfans, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Gossip Girl