Omg: er bestaat roze sushi en die kun je zelf gewoon maken

Wil je proberen!

Grote kans dat jij regelmatig je sushi-cravings vervult in een Japans restaurant. Je kiest je favo sushirol, dipt ‘m in sojasaus en eet de rijstrolletjes netjes met stokjes op. Je kunt sushi natuurlijk ook gewoon thuis maken. En waarom zou je voor de ‘standaardversie’ gaan als je ook knalroze sushi kunt maken?

Roze sushi

Natuurlijk kun je roze kleurstof gebruiken bij het maken van deze variant, maar het is natuurlijk leuker én gezonder om dit zelf te maken. Zo kun je de rijst roze kleuren met frambozensap. Wanneer je dit gebruikt, voegt het een zoete smaak toe aan je maki, nigiri of uramaki, zonder dat het overheerst.

Oké, we horen je al denken: ‘frambozensap?’. Ja, dat klopt. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het maakt jouw sushi nóg lekkerder. En wij leggen je stap voor stap uit hoe jij deze roze sushi zelf maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inti Living (@intiliving)

Het enige wat je ervoor nodig hebt is sushi rijst, frambozen en inhoud naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor surimi sticks en avocado. Yum!

Zo maak je de roze sushi:

  • Allereerst kook je de sushi rijst 20 minuten.
  • Daarna pak je een zeef en prak je een aantal frambozen aan de achterkant van de zeef met lepeltje plat, zodat je de sappen van het fruit opvangt en de zaadjes alvast scheidt.
  • Als je de frambozen goed tegen de zeef aan hebt gedrukt, schraap je met de lepel aan de onderkant van de zeef het resterende fruit eraf.
  • Giet vervolgens het frambozensap bij de net gekookte sushi rijst.
  • Maak dan je handen nat met wat water, zodat de rijst niet zo vastplakt.
  • Mix daarna met je handen het gekookte rijst met het sap, totdat je een mooie roze kleur krijgt.
  • Voeg de rijst toe aan je sushi rol en verbaas mensen met jouw creatie!
  • Side note: de roze sushi variant is een super goede combinatie met rauwe zalm.
  • Enjoy!

Bron: Girl Scene, Kookfans | Beeld: Instagram (@intiliving), iStock

Laatste nieuws