Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De silver trend onder de loep: Anne en Esther Vedder delen stylingtips

Silver is hot and happening.

Het afgelopen award seizoen konden we er niet omheen en ook op straat zien we het steeds vaker voorbij komen: zilver, zilver en nog eens zilver. Celebs als Kim Kardashian, Lizzo, Halsey, Jessica Chastain en Christine Quinn hebben allemaal de zilvertrend omarmd. Anne en Esther Vedder, van het succesvolle sieradenmerk Vedder & Vedder, zijn razend enthousiast over deze nieuwe trend en delen fashion- en stylingtips.

Silver trend

Trends komen en gaan. Hoewel zilveren sieraden altijd on trend zijn geweest, zullen we zilver veel meer terug gaan zien in kleding, make-up, haarstijlen en accessoires. Inderdaad, de zilvertrend beperkt zich niet slechts tot één item maar komt overal in terug. Van metallic broeken tot zilveren oogschaduw en van shiny zilveren blazers tot zilveren kettingen met diamanten: alles kan en mag.

Ook Anne en Esther zijn groot fan van de silver trend. “Wij kijken altijd veel af bij de Kardashians, haha. Alles wat de Kardashians dragen, wordt een paar maanden later ook gespot in het straatbeeld.”

Maar hoe kun je de zilvertrend toepassen voor je eigen stijl en garderobe? Anne en Esther geven tips.

1. Ga voor frisse kleuren

“Helemaal voor de lente en zomer is de zilvertrend fantastisch. In de winter dragen de meeste mensen automatisch meer donkere kleuren, maar die zijn we nu helemaal zat. Nu het mooie weer er weer aankomt, mogen we kleding in frisse kleuren weer uit de kast trekken. Denk aan blauw, lichtblauw of turquois. Bij zulke kleuren staat zilver eigenlijk veel leuker dan goud of geelgoud, en maak je je outfit nog knallender en frisser met zilveren accessoires."

"Bij blauwkleurige outfits staat zilver heel fris"

2. Kijk af

“Als iemand veel over sieradentrends weet, is het Rita Ora wel. Zij draagt veel sterke looks en loopt altijd voorop als het aankomt op sieradentrends. Vandaar dat wij ook een samenwerking met haar zijn aangegaan. Zij is zo toonaangevend in sieradenland en het is inspirerend om te zien wat zij met elkaar combineert. Maar ook de Kardashians weten precies wat er speelt. Zij waren lange tijd minimalistisch met hun sieraden, maar nu pakken ze meer uit. Daar kijken we heel erg naar voor inspiratie.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RITA ORA (@ritaora)

3. Draag zilveren make-up

“Zijn zilveren broeken of shirts niet helemaal je ding? Geen zorgen. Ook in je make-up kun je zilver terug laten komen, en dat hoeft niet meteen heel opvallend te zijn. Ga voor bijvoorbeeld een zilveren oogschaduw. Ook zeker in je ooghoekjes kan zilver juist heel mooi en subtiel zijn.”

4. Niet alles hoeft zilver te zijn

“Als je zilver in je outfit terug wilt laten komen, is het heus niet nodig om alleen maar zilveren items te dragen. Je ziet nu zoveel zilveren joggingachtige broekjes, draag daar gimpen onder en een leuke trui en je look is al compleet!”

5. Combineer zilver en goud

“De zilvertrend betekent echt niet dat je alleen nog maar zilveren sieraden kunt dragen. Het is juist leuk en speels om bijvoorbeeld zilveren en gouden armbanden door elkaar heen te dragen. Esthers favoriete tennis-ketting is zilver met diamant, maar het is zo leuk om daar een gouden ketting bij te dragen. Combineren is juist leuk!”

Esther: “Tilly Tennis Necklace is echt mijn favoriet. Als je deze ketting draagt met een trui, geeft-ie je look een urban vibe. Draag je ‘m boven een mooi jurkje? Dan wordt je look juist superchique.”

6. Zwart

“Draag je liever geen opvallende looks? Dan kun je alsnog meedoen aan de silver trend. Zo hoef je heus geen opvallende kleuren te dragen. Zilver staat bijvoorbeeld ook prachtig bij een zwarte trui of jurk. Zilveren sieraden met zwart combineren komt mooi en klassiek over. “

7. Klein beginnen

“De zilverentrend betekent niet dat zilver groots in je outfit terug moet komen. Wie liever niet te opvallende looks draagt, maar wel mee wil doen aan de zilvertrend kan altijd met iets kleins beginnen. Denk aan minimalistische zilveren oorbellen of een subtiele armband.”

Anne: “Ik draag mijn I am Strong-ketting uit de Affirmation Collection elke dag. Ik train voor een boxwedstrijd. Als iemand niet elke dag tegen je zegt dat je sterk bent, moet je dat wel altijd tegen jezelf zeggen. Deze ketting geeft mij echt kracht.”

Tip om sieraden te bewaren

“Zilver is makkelijk materiaal dat niet verkleurd, dus je kunt het altijd blijven dragen. Draag je je sieraden niet? Bewaar ze dan in een jewelry case. Zo voorkom je beschadigingen en heb je alles altijd netjes opgeborgen. En hoe leuk is onze Jazzy Jewel Name box."

Jazzy Jewel Name Box - €85

"En als je je zilveren sieraden toch eens wil schoonmaken, kun je dat heel simpel met een sopje van lauwwarm water en een theelepel afwasmiddel."

Beeld: Anne en Esther Vedder