Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Molly-Mae in tranen over eerste weken moederschap: 'Trauma'

'Die eerste week was de gekste week van m'n leven'

Eind januari beviel Molly-Mae Hague van haar dochtertje. De Love Island-ster onthulde niet veel later ook de bijzondere babynaam van haar meisje, namelijk Bambi. En hoewel de beauty al eerder liet weten dat ze de eerste weken van het moederschap pittig vond, spreekt ze er nu openhartig over in een YouTube-video.

Moederschap

"Ik weet letterlijk niet waar ik moet beginnen", begint Molly-Mae de video. "Ik heb het gevoel dat ik niet mezelf ben, ik weet niet waarom ik zo van streek ben... Ik twijfel aan alles wat ik zeg." Daarnaast vertelt de kersverse moeder dat ze zo 'transparant' mogelijk probeert te zijn over de laatste twee maanden.

Allereerst begint Molly-Mae met dat ze trots is op de moeder die ze is voor haar dochtertje. Toch blijkt het moederschap niet alleen maar over rozen te gaan. "Ik zou zeggen dat moeder worden het beste is wat me ooit is overkomen, maar het is ook het moeilijkste wat me is overkomen."

Trauma

Ze vervolgt: "Ik vond het echt heel erg moeilijk." Zo beschrijft ze dat ze de laatste twee maanden 'overweldigend' vond. "Ik ben elke dag zo overweldigd. Het is gewoon de grootste levensverandering ooit, waar niemand je op kan voorbereiden."

Ook legt de beauty uit dat juist de eerste paar weken een impact op haar hebben gemaakt, omdat ze deze met name alleen heeft moeten doorbrengen. "Het klinkt dramatisch en intens, maar ik denk dat ik wel een beetje een trauma heb van de eerste weken", geeft ze toe. "Die eerste week was de gekste week van m'n leven."

Verhaal

Dat was echter niet zonder reden. Molly-Mae legt uit dat ze in de eerste weken ontzettend last had van 'ernstige constipatie' en dat ze vaak niet in slaap kon komen. "Ik voelde me fysiek ziek. Telkens als ik probeerde te slapen, begreep mijn lichaam dat niet." Met de ernstige constipatie erbij vond de realityster dit nog moeilijker dan haar bevalling.

Toch sluit Molly-Mae de video af met een positieve noot. Zo legt ze uit dat ze met haar verhaal andere jonge ouders wil helpen om zich minder alleen te voelen. "Ik weet zeker dat er andere moeders zijn die deze video kijken en zich kunnen identificeren." Daarnaast laat ze weten dat ondanks alle moeilijke momenten, haar dochtertje het beste is wat haar is overkomen. Ahw!

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: NL Beeld