Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Verraders-deelnemer heeft aangifte gedaan van bedreiging

De kunstenares zou zich niet meer veilig voelen.

Katinka Simonse heeft aangifte gedaan van onder meer bedreiging en belediging. Dat heeft de kunstenares, die momenteel te zien is in De Verraders, gedeeld op Instagram.

Aangifte

Katinka heeft in haar Instagram Stories een foto van de aangifte gedeeld. Niet alles is leesbaar, omdat het deels is afgedekt met een visitekaartje en een gifje. Wat wel duidelijk leesbaar is, is dat de kunstenares aangifte doet van belediging, bedreiging en opruiing. Ook valt te lezen dat de Verraders-deelneemster zich niet veilig voelt.

Haatmails

Verder zijn er 'haatmails' opgenomen in de aangifte. Onder meer de woorden 'achterlijk', 'gestoorde tering socipaat' en 'facking eng' zijn te lezen. Sinds Katinka in De Verraders te zien is duikt het verhaal rondom haar vermoorde kat weer op. In 2002 vermoordt ze haar kat en maakt ze er een handtas van. Dat zorgt nu opnieuw voor veel negatieve reacties. Of dit ook de aanleiding van de aangifte is wordt niet duidelijk.

De aangifte. (Bron: Instagram @tinkebell)

Ongeneeslijk ziek

"Mijn liefste kat Pinkeltje kon niet alleen thuisgelaten worden. Maar ik moest vaak de deur uit, wat haar depressief maakte. Ik deed wat ik kon om te helpen en wurgde haar", schreef Katinka op haar website over haar kat die destijds ongeneeslijk ziek was. "Ik maakte een prachtige tas van haar huid. Nu kan ze altijd bij me zijn." De kunstenares brak de nek van het beestje en ze was snel overleden, vertelt ze.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk