Aha: over deze 4 dingen zijn vrouwen het meest onzeker

Herkenbaar?

Die puistjes op je kin, je pluizige haar of brede heupen: wij vrouwen vinden altijd wel iets om onzeker over te zijn. En hoewel die onzekerheid natuurlijk nergens voor nodig is, willen we je toch enigszins geruststellen. Over deze vier dingen zijn vrijwel alle vrouwen weleens onzeker. You’re not alone!

1. Hoe we eruitzien zonder make-up

Of je nu elke dag een hele plamuurlaag op je gezicht smeert, of dat je genoegen neemt met een likje mascara en wat lipgloss: met make-up voelen we ons vaak nét wat zelfverzekerder. Helemaal niet erg, maar wanneer we ons gezicht hebben gewassen, gaan we het liefst de deur niet meer uit. Want stel je voor dat je je crush tegenkomt in de supermarkt? Eigenlijk zou je je daar niet druk om moeten maken. Want mocht die hottie ooit je boyfriend worden, dan gaat-ie je ook zonder make-up zien. En ook dan ben je prachtig!

2. Kleding

Vooral jongere vrouwen zijn onzeker over hun kledingkeuze. Want sluit onze garderobe wel aan bij de trends die momenteel hip zijn? En dragen we wel de ‘goede’ merken? We zijn massaal bang voor de oordelen van anderen over onze jas of spijkerbroek. Maar laten we eerlijk zijn: who cares?! Het gaat erom dat jij je fijn voelt in je kleding.

3. Lichaamshaar

Iets anders waar we onzeker over kunnen zijn is het haar op ons lichaam. Die uitstekende haartjes op je knieën, de stoppels op je oksels die maar niet wegblijven of de blonde haartjes op je bovenlip: het liefst willen we alles glad hebben, en als er dan wel een haartje zichtbaar is, worden we mega onzeker. Totaal niet nodig, want we hebben het allemaal! Lichaamshaar is doodnormaal en je hoeft je dus absoluut niet te schamen als je niet alles wegscheert of waxt.

4. Lichaam

Suprise, suprise! Ons lichaam is waar wij vrouwen het meest onzeker over zijn. Een buikje, brede dijen of zogenaamde ‘kipfilets’ onder onze armen: als we in de spiegel kijken is er altijd wel iets wat we liever anders zouden zien. Enne, die veel te perfecte plaatjes van superslanke modellen mét rondingen helpen daar niet echt bij. Maar laat je niet gek maken! We all know dat de gemiddelde vrouw er zo niet uitziet. Een filtertje of twee kunnen wonderen doen…

Bron: Girlscene | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws