Yolanthe over onzekerheden: ‘Het is zo zonde om jezelf met anderen te vergelijken’

'We zijn allemaal een piece of art.'

Ook Yolanthe Cabau heeft van die dagen waarop zelfs haar wimpers een bad hair day hebben, maar daar laat ze zich niet door uit het veld slaan. In het nieuwe Grazia Zomerboek vertelt ze openhartig over hoe zij met haar onzekerheden omgaat.

Onzekerheden

Onzekerheden: iedereen heeft ze. Ook Yolanthe weet hoe het is om je even niet lekker in je vel te voelen. Toch heeft ze inmiddels een fijne manier gevonden om hiermee om te gaan. “We hebben allemaal van die dagen dat zelfs je wimpers niet goed willen zitten. De week voordat ik ongesteld moet worden, krijg ik ook altijd een of twee van die vervelende pukkeltjes op mijn gezicht. Het verschil met vroeger is dat ik mezelf daar niet meer op afreken”, vertelt de actrice aan Grazia. 

“Toen ik jong was, kon ik echt gemeen tegen mezelf zijn”, gaat ze verder. Toen ze als tiener bij de televisie begon, kreeg ze al heel wat kritiek te verduren. “Je bent te vol, hebt een te rond gezicht. Die meningen ga je overnemen. Vervolgens sla je – zonder dat je het zelf doorhebt – door in het afvallen en zegt iedereen: ‘Ze is te dun.’ Woorden kunnen veel wegen, het is allemaal energy. Dus ik geloof er heilig in dat je het positief voor jezelf moet benaderen. Je kunt in de spiegel kijken en jezelf afkraken, maar je kunt ook denken: ik ben in leven, ik ben mooi en ik ben gezond, en ik ga er iets nóg beters van maken.”

Piece of art

Volgens Yolanthe is die positieve denkwijze het geheim voor een positiever zelfbeeld. “Het is zo zonde om jezelf neer te sabelen en je met anderen te vergelijken”, vindt zij. “Ieder lichaam is uniek en iedereen is mooi op zijn eigen manier. Dat is echt hoe ik naar vrouwen kijk. Het maakt mij niet uit: met vetrol of zonder, superslank of met curves, ik vind het allemaal prachtig. Vooral als iemand het kan dragen en durft te zijn wie ze is. We zijn allemaal een piece of art. Ik vind het fijn dat we in een tijd van body positivity leven en vrouwen hun lijf leren omarmen.” Hear hear!

In het nieuwe Grazia Zomerboek deelt Yolanthe haar beste tips om met onzekerheden om te gaan, blikt ze terug op haar favoriete zomerherinneringen én doet ze een boekje open over haar liefdesleven. Het Grazia Zomerboek is vanaf donderdag 23 juni te koop.

Bron: Grazia Zomerboek (Anette de Vries) | Beeld: Martika Avalon

Laatste nieuws