Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe over nieuwe filmrol in Amerika: 'Supereng'

'Het is totaal out of my comfortzone'

Yolanthe Cabau timmert in Amerika keihard aan de weg als actrice. Na haar verschijning in de film Vacation Home Nighmare heeft ze nu een hoofdrol te pakken in de Amerikaanse misdaadthriller Secrets of a Celebrity Nanny. Een rol die ze best wel een beetje eng vindt, zo vertelt ze aan RTL Boulevard.

Spannende rol

"Zij is een soort van bekende ster", zegt Yolanthe over haar rol van Justice Grace. "Ze treedt overal op, iedereen kent haar. Maar om haar heen gaan er steeds mensen dood. En dan is het de vraag: is het de manager, is het de nanny, is het de huishoudster..." De actrice staat nu drie weken op de set voor de nieuwe film. En die set is heel toevallig in haar woonplaats: Los Angeles. "Het is voor mij echt heel cool dat ik kan werken waar ik woon. Dat is echt een heel fijn gevoel."

Zingen

De rol die de Nederlandse actrice speelt, is een zangeres. Enne, dat is nog best wel een dingetje voor Yolanthe. "Gelukkig hoef ik niet écht te zingen, het is ingezongen door een zangeres. Maar ik zing wel wanneer we de scènes opnemen, want ik moest natuurlijk alle lyrics leren en de danspasjes. Dat was voor mij wel echt supereng en spannend", geeft de actrice toe. "Het is totaal out of my comfortzone."

Heimwee

Hoewel Yolanthe het enorm naar haar zin heeft in Los Angeles, geeft ze aan toch weleens heimwee te hebben naar ons kikkerlandje. "Soms heb je weleens van die momenten als je je even niet lekker voelt of juist heel blij bent, of er is iets, dat je dan niet even naar je moeder kan rijden voor een kopje thee of met een vriendin of zus kan kletsen." Gelukkig heeft ze in LA inmiddels ook een hele leuke vriendenkring opgebouwd. Of het Hollywood-land haar definitieve woonplaats is geworden? Dat weet ze nog niet. "Misschien ben ik volgend jaar wel weer gewoon in Nederland."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Martika Avalon