Yolanthe over toekomstplannen: ‘Veel spannende en nieuwe projecten’

'Soms zou ik willen dat ik op meerdere plekken tegelijk kon zijn'

Yolanthe Cabau is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (7). Daarnaast is Yolanthe ook met nieuwe projecten bezig en daarom is dit haar laatste column in Grazia.

Duistere reis

“Vijftien jaar geleden heb ik mijn eerste undercover missie gedaan in India. Om minderjarige meisjes te kunnen bevrijden, moest ik mezelf voordoen als iemand die kinderen wilde verkopen en verhandelen. Dieptepunt was dat er meisjes van vier en vijf jaar voor mij en mijn ‘partner in crime’ werden opgetrommeld. Een van die kleine meisjes stapte naar voren, stopte haar vinger in haar mond en maakte een seksuele toespeling. Mijn maag keerde zich om. Via een verborgen camera in het knoopje van mijn blouse moest ik de traffickers en kinderen op beeld zien te krijgen om bewijsmateriaal te verzamelen. Na die duistere reis besloot ik Free A Gril op te richten.”

“Het voelde en voelt nog altijd als mijn missie hier op aarde. Nu, vijftien jaar later, hebben we zevenduizend meisjes bevrijd en tweeduizend mensenhandelaars en gevaarlijke pedofielen achter slot en grendel gezet. Maar we zijn nog lang niet klaar. Naast de drie verre reizen die ik nog voor Free A Girl ga maken dit jaar, organiseren we verschillende mooie events omdat het ons jubileumjaar is. Het eerste is net geweest en we hebben bijna een half miljoen euro verzameld om nog meer bevrijdingen voor elkaar te krijgen.”

“Wij zullen altijd close blijven”

Nieuwe projecten

“Nu werk ik aan een lunch met vijftig powervrouwen in Los Angeles, Mothers for the Motherless. Daarmee willen we een miljoen euro ophalen om twintig meisjes naar de ‘School for Justice’ van Free A Girl te sturen om advocaat te worden. Zo kunnen ze de mannen die hun jeugd hebben afgepakt straks zelf laten opsluiten. Het is superfijn om te merken dat Amerikaanse celebrities geïnteresseerd raken in de stichting, hun steentje willen bijdragen en ons dat ook gunnen. Je kunt de manier van omgang hier in LA een beetje vergelijken met de ruilhandel van vroeger – ‘Jij geeft mij tien eieren en dan geef ik jou een zak met noten’ – maar dan qua netwerken. Ondertussen werk ik heel hard aan mijn bedrijf Cabau Lifestyle. Het gaat zo ongelofelijk goed dat het harde werk wat ik erin stop er nu dubbel en dwars uit komt. Met Cabau sta ik in juni op Healthy Fest, daar geef ik onder meer een knallende workout.”

“Zoveel spannende en nieuwe projecten vragen om aandacht. Soms zou ik willen dat ik op meerdere plekken tegelijk kon zijn, maar helaas. Ik moet dus belangrijke en lastige keuzes maken. Dat is ook de reden waarom dit voor nu mijn laatste column is. Ik heb het altijd met megaveel plezier gedaan. Grazia is mijn favoriete blad, dus wij zullen altijd close blijven en je zult me hier zeker terugzien met updates, shoots en interviews. Tot die tijd: take care en heel veel liefde van mij!”

Beeld: Martika Avalon

Laatste nieuws