Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Loiza Lamers open over kinderwens: ‘Moeten we gaan ontdekken’

'Wil je een draagmoeder? Wil je adoptie? Ik weet niet'

Premiere Faithfully Yours

Loiza Lamers is nu zo'n anderhalf jaar happy together met haar vriend Jelle. De twee hebben onlangs al gezinsuitbreiding gehad met een te schattige puppy, maar het stel heeft ook een kinderwens samen. Ze weten alleen nog niet precies hoe ze dat gaan doen. Dat vertelt het model openhartig in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild.

Kinderwens

Loiza en Jelle zouden allebei graag een kindje willen. Hoe ze dat gaan aanpakken, weet het model echter nog niet. "Dat is lastig. Weet ik ook nog niet helemaal", vertelt ze eerlijk in de podcast van Ruud de Wild. "Wil je een draagmoeder? Wil je adoptie? Ik weet niet", stelt ze. "Dat is iets wat we moeten gaan ontdekken. Waar we over zouden moeten praten."

Geluk en verdriet

Nu Loiza ouder wordt en vriendinnen om haar heen zwanger zijn komt het onderwerp steeds meer aan de orde. Het model 'voelt heel veel geluk voor hen', maar geluk en verdriet liggen soms dicht bij elkaar. "Ik voel ook wel een bepaald verdriet soms. Dat ik denk van: o, ik wil het ook zo graag meemaken." Voor Loiza, die transvrouw is, is het zeker mogelijk om mama te worden, maar dan wel op een andere manier. "Het is gewoon jammer dat ik dat niet meemaak op die manier", zegt ze. "Het baby'tje in mijn buik, dat van mij komt, dat kan gewoon niet."

Voelt eigen

Dat Loiza geen kinderen van zichzelf kan krijgen, betekent niet dat ze niet heel veel van een kindje kan houden en een toekomstige baby als eigen familie kan zien. "Een van mijn beste vriendinnetjes is twee jaar terug bevallen. Dat kindje voelt zo eigen. (...) Die kleine, die staat op de achtergrond van mijn telefoon. Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt als echt mijn nichtje. Terwijl het van m'n beste vriendin is."

 Bron: Instagram @ruuddewild, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld