Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chantal Janzen herenigd met familie: 'Ontroerend'

Bij een schattig kiekje uit de oude doos vertelt Chantal een herkenbaar verhaal.

Hoewel we Chantal Janzen kennen als een echt familiemens, onthulde de presentatrice gisteren op Instagram dat ze best wel opzag tegen een familie-etentje. Gelukkig blijkt het achteraf allemaal mee te vallen, en is Chantal blij dat ze deze ontroerende hereniging heeft meegemaakt.

Kiekje uit de oude doos

Op the gram deelt de blondine een kiekje uit de oude doos, waarop we een veel te schattige mini-Chantal zien. In de caption vertelt ze dat haar moeder afgelopen augustus 75 kaarsjes mocht uitblazen. "Een etentje met de familie, dat wil zeggen haar broer en zus en mijn vaders zussen en broer, kwam er op de een of andere manier maar niet van. Tot vandaag", schrijft ze.

Geen zin

De presentatrice onthult dat ze best wel opzag tegen het etentje. "We wonen ver uit elkaar, ik ben vaak druk, zij zijn niet in de gelegenheid om ver te rijden. Ze zijn op één na allemaal tussen de 70 en 80, en niet dat dat hetgeen was waar ik tegenop zag, maar ik kon me een idealere zondagavond voorstellen." Toch ging ze, al moest haar broer haar ervan verzekeren dat hij naast haar zou zitten. "Je kent het wel, als je naar een verjaardag of familie ding moet met familieleden die je vrijwel nooit spreekt: hoe lief iedereen ook is, je bent toch bang dat je in een gesprek beland met die ene oom of tante waar je wat hard voor moet werken omdat je ergens toch enige aansluiting mist of de interesses zeer ver uit elkaar liggen", aldus Chantal.

Ontroerend

Toch was het allesbehalve dat. "Het was lief, gezellig, mooi en ontroerend. Mijn broer heb ik geen één keer hoeven schoppen onder de tafel. Geen ‘red me’ seintje hoeven geven. Want ja, het was ontroerend", gaat de blondine verder. Ze sluit af met een boodschap voor iedereen die weleens denkt 'moet ik nou écht naar de verjaardag van die kwebbelende tante of die saaie oom?': "Ja. Ga erheen. Het is zoveel waard als je nog (veel) familieleden hebt. En als je niet in de gelegenheid bent om te gaan, bel dan. Of stuur ‘n mail, ‘n kaartje. En stel dat niet uit. Je weet nooit wat er kan gebeuren, en al helemaal niet met ouderen."

Bron: Instagram @chantaljanzen.official | Beeld: NL Beeld, Instagram