Een relatie aangaan op latere leeftijd: zo doe je dat

Laatbloeiers opgelet!

We kennen ze allemaal: de stelletjes die al sinds de brugklas bij elkaar zijn en sindsdien nooit meer van elkaar zijn gescheiden. Toch is niet iedereen er zo vroeg bij: bij sommige mensen begint hun dating life pas veel later. Ben jij zo’n laatbloeier en weet je niet hoe je je eerste relatie moet aanpakken? We got you!

Communicatie is key

Het is vast niet de eerste keer dat je hoort dat communicatie key is in een relatie. Toch willen we het nog even benoemen, want hoewel een relatie voor jou nieuw is, zit de kans er dik in dat je partner al wel een ex of twee heeft. Hierdoor kunnen jullie allebei een ander beeld en andere verwachtingen hebben van een relatie. Wil je niet dat dit tussen jullie in gaat staan, dan is het zaak om samen goed te bespreken wat je van elkaar verwacht. Door eerlijk te zijn naar elkaar voorkom je eventuele ruzies en frustraties. Thank us later!

Geef jezelf de tijd

Een nieuwe relatie kan best overwhelming zijn. Ineens is iemand 24/7 in je leven, en daar zul je aan moeten wennen. Onze tip: wees vooral lief voor jezelf en gun jezelf de tijd om te wennen aan deze nieuwe stap in je leven. Wanneer het even te veel wordt, kun je er prima voor kiezen om even afstand te nemen – je hoeft natuurlijk niet constant op elkaars lip te zitten. Wel is het belangrijk om ook dit goed met je boyfriend te bespreken.

Don’t rush

Omdat jij niet diegene was die op de middelbare school gelijk een vriendje had, kan het wellicht voelen alsof je heel wat hebt om in te halen. Toch is het verstandig om juist rustig aan te doen. Meteen grote stappen zetten in jullie kersverse relatie is helemaal niet nodig, en kan jullie prille liefde juist verpesten. Door langzamerhand aan elkaar te wennen, geniet je ook nog eens het meeste. Win-win!

Bron: Ze | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws