Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

20 jaar terug in de tijd: Jim en Jamai blikken terug op bijzonder moment

Wait, what: is de Idols-finale alweer twintig jaar geleden?

Premiere Simone in Amsterdam

Gisteren was een bijzondere dag voor Jim Bakkum en Jamai Loman: het was namelijk precies twintig (!) jaar geleden dat de mannen samen in de finale stonden van het eerste seizoen van Idols. Herinner je dit moment nog als de dag van gisteren? Yep, dan weet je dat je echt oud begint te worden. Op Instagram blikken de zangers terug op het moment dat hun leven veranderde.

Jamai

"Vandaag is het twintig jaar geleden dat ik samen met Jim in de finale stond van Idols. Ja, je leest het goed, twintig jaar!", schrijft Jamai bij een recente foto waar hij het welbekende zwart-witte brilletje van back in the days draagt. Hij bedankt zijn fans voor alle support. "En de bril van de finale die heeft het gewoon overleefd, mijn haargrens niet", grapt de zanger, om af te sluiten met "come on!!!" – de kreet die we nog kennen van zijn toenmalige hit Step Right Up.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jamai (@jamailoman)

Jim

Ook Jim staat op Instagram stil bij de bijzondere mijlpaal, en deelt het legendarische fragment van de finale waarbij de twee goede vrienden samen op het podium stonden. "5.5 miljoen mensen zaten er vanavond, precies 20 jaar geleden, voor de buis. De grote finale van Idols, tussen Djim en Jamai. Het was gewoon stil op straat, begreep ik", schrijft hij bij de video. "Kijk, die bleue koppies. 15 en 16 jaar. Geen idee wat ons overkwam. Maar het heeft ons allebei geen windeieren gelegd. Trots om deel te zijn van dit stukje TV-geschiedenis", aldus Jim.

Comments

Op social media regent het positieve reacties van volgers bij wie dit moment voor nostalgische gevoelens zorgt. "Bizar!! Blijft echt bizar! Ik weet dit nog zo goed!! Andere tijden en wat waren jullie flink en lief voor elkaar in die hectiek! ❤️", schrijft Miss Montreal. "Ja dit was legendarisch. En dat zonder social media...", voegt Dave Roelvink toe. Ook Prince Charmings Diego Gonzalez-Clark was blijkbaar groot fan. "Opdat wij nooit zullen vergeten 🫶🏽", comment hij onder de foto van Jim.

Bron: Instagram @jamailoman en @jimbakkum| Beeld: NL Beeld, Instagram