Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie de Jager openhartig hoe gedrag is veranderd sinds overval

'Ik post niks meer live, zodat mensen me niet kunnen traceren'

Zapp Awards 2023

Ruim twee jaar geleden maakte Nikkie de Jager een gewelddadige overval mee. Deze heftige gebeurtenis heeft natuurlijk veel invloed gehad op haar leven. Gisteren, tijdens Internationale Vrouwendag, vertelde de beautygoeroe openhartig hoe ze hierdoor veranderd is.

Overval

In augustus 2020 werden Nikkie, aka NikkieTutorials, en haar man Dylan thuis overvallen en mishandeld door vier mannen, waarvan er drie zijn aangehouden. Zij namen een waardevolle buit mee met onder meer sieraden en een Louis Vuitton-tas. Het stel werd die middag vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. Een heftige gebeurtenis voor Nikkie en Dylan, die vandaag de dag nog steeds invloed heeft op hun leven.

Alerter

Gisteren tijdens Internationale Vrouwendag was Nikkie te gast bij opvanghuis Fier, waar ze in gesprek ging met een aantal meiden over de gevolgen van de overval. Het AD was hierbij. Volgens de krant vertelde Nikkie daar dat ze tegenwoordig 'veel alerter' is dan voorheen. Zo let de make-up queen op alle kleine geluidjes die ze hoort. Maar ook op social media gedraagt ze zich anders. "Ik post niks meer live, zodat mensen me niet kunnen traceren", legt ze uit.

Traumadeskundige

De overval heeft logischerwijs veel impact gehad op Nikkie, ze heeft daarom ook hulp gehad van een traumadeskundige. Die gaf als tip om de emoties van de overval af en toe op te laten komen. Die heeft haar uiteindelijk geholpen, vertelde ze in het gesprek. "Ik kan de angst op laten komen, maar kan die ook parkeren."

Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld