Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Mr. Big uit Sex and the City bestaat echt

En men werd hopeloos verliefd op hem, net als in de serie.

We zijn gek op Sex and the City! Wat we alleen nog niet wisten, is dat de befaamde 'bad guy' Mr. Big uit onze favoriete serie is gebaseerd op een echte persoon. Ha! De grote liefde van Carrie Bradshaw, gespeeld door Chris Noth, blijkt namelijk geïnspireerd te zijn op de voormalige Vogue en GQ-uitgever Ron Galotti.

Mr. Big

Candace Bushnell is de ‘echte’ Carrie Bradshaw en auteur van Sex and the City-columns waarop de tv-serie werd gebaseerd. Ze ontmoette Galotti in 1995 toen ze elkaar tegenkwamen op een spectaculair feestje. “Hij was een van die New Yorkse mannen met een grote persoonlijkheid. Je merkt hem op zodra hij de kamer binnenkomt”, legde Bushnell uit aan New York Magazine. Al snel gaf Bushnell hem de naam Mr. Big.

Verliefd

Een grote zakenman was hij ongetwijfeld. Zo had hij een dure auto en een eigen chauffeur. “Ik ben altijd bezig met business en dan wordt alles betaald", onthulde hij destijds aan New York Magazine. Naast zijn rijkdom had hij een reputatie als flierefluiter. Dat hield Bushnell niet tegen: ze viel als een blok voor Galotti, ofwel haar Mr. Big. Ze werden verliefd – big time – en waren een jaar lang onafscheidelijk van elkaar. Later schreef Bushnell over de intense relatie in haar datingcolumn voor de New York Observer. Het populaire personage Mr. Big werd geboren, en eveneens de iconische relatie met Carrie Bradshaw.

Bron: HLN | Beeld: Sex and the City (videostill)