Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: zo scoor je het goedkoopste vliegticket

Met deze 5 tips kun je flink besparen op je volgende trip.

Rond deze tijd van het jaar beginnen veel mensen plannen te maken voor de zomervakantie. Als jij ook al zit weg te dromen naar een verre bestemming, geven we je absoluut geen ongelijk. Die grijze maanden hebben inmiddels lang genoeg geduurd. Maar hoe boek je een goedkoop vliegticket, zodat je geld overhoud voor op je favoriete vakantiebestemming? De meeste mensen zijn zich niet bewust van een aantal eenvoudige tips en reishacks. Wij praten je bij!

Hoelang van tevoren

Tja, hoelang van tevoren moet je een vlucht boeken om de beste deal te bemachtigen? Voor vluchten binnen Europa is de beste tijd om te boeken over het algemeen twee tot vier maanden. Vlieg je intercontinentaal, dan boek je voor de beste deals ongeveer vier tot acht maanden vooruit.

Goedkoopste dag om te vliegen

Over het algemeen levert midden in de week vliegen je de beste prijzen op. Dinsdag en woensdag zijn doorgaans de beste dagen om te vliegen. Het beste is om aan het begin van de week – tussen maandag en woensdag – te vertrekken, en later in de week – tussen dinsdag en donderdag – terug te keren.

Beste dag om te boeken

Voorheen was de dinsdag de beste dag om te boeken, omdat onverkochte gereserveerde tickets dan weer vrij werden gegeven. Die tijd is helaas voorbij! Deals worden tegenwoordig elke dag van de week uitgedeeld. Wel lijken de beste deals vroeg in de week te vallen. Vluchtprijzen doorlopen normaal gesproken een wekelijkse cyclus, wat betekent dat de laagste prijzen eerder in de week beschikbaar worden gesteld en de hoogste prijzen later. Good to know, dus.

Losse tickets

Vaak zijn retourtjes goedkoper, maar in sommige gevallen kan het lonen om geen retour te boeken, maar twee losse vliegtickets bij twee verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kan het goedkoper zijn om heen te vliegen met bijvoorbeeld Transavia en terug met Ryanair, dan een gehele retour bij Ryanair te boeken. Het proberen waard dus.

Stel een prijsalarm in

Als je van een zoekmachine als Skyscanner gebruikt maakt, een tool voor het bijhouden van prijzen, kun je een waarschuwing (prijsalarm) instellen voor wanneer de prijs verandert op een route waarin jij geïnteresseerd bent. Zie het als een soort stalken van je vlucht. Hou het een tijdje in de gaten en het levert je serieuze euro’s op!

Bron: Dingenvoorvrouwen | Beeld: Bridesmaids