Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Diva over finale: 'Kon niet meer helder nadenken'

Diva vertelt in haar Instagram Stories waar het volgens haar mis ging.

Gisteren was de grande finale van Echte Meisjes in de Jungle eindelijk te zien op Videoland. Niemand minder dan Kelly en Diva namen het tegen elkaar op om er met die felbegeerde hoofdprijs vandoor te gaan. In een Q&A op Instagram blikt Diva terug op de spannende finale.

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de afloop van EMIDJ

Finale

Wie de finale-aflevering heeft gezien weet dat Kelly uiteindelijk als eerste aankwam bij Valerio en daarmee het programma heeft gewonnen. De race tussen de dames door de bewoonde wereld van Laos ging nek aan nek, tot op de markt. Toen werd het Diva allemaal iets te veel.

Diva legt uit waar het mis ging. "Het eerste half uur in een taak ben ik waardeloos, maar als iets mijn aandacht pakt of ik zet er druk achter, dan raak ik in hyperfocus en overstijg ik mezelf", legt ze uit. Dit gebeurde ook bij een aantal challenges – waaronder op de markt – legt Diva uit.

Teveel prikkels

"Als ik daar eenmaal uit ben (uit die hyperfocus, red.) ben ik echt dood en kan ik niet meer helder nadenken. Toen ik op de markt kwam, was ik al zo lang onderweg. En juist omdat ik die focus zo intens had in het begin, raakte ik door al die nieuwe prikkels van de markt helemaal de weg kwijt", vervolgt ze. "Ik kon oprecht niet meer helder nadenken en wilde echt van de wereld verdwijnen." Diva denkt dat andere mensen met ADHD of ADD zich hierin wel kunnen herkennen. "Ik heb oprecht alles gegeven maar het was over voor mij en mijn hersenen", aldus de realityster.

Deze challenge mocht dan niet Diva's beste performance zijn in het programma, maar ze is wel trots op zichzelf tijdens de gevreesde eetproef. "Dit was mijn favoriete opdracht ooit, omdat team Barbie (zo noemden we ze toen even) hier aan het huilen was en wij als kerels in de snackbar stonden te vreten!", vertelt Diva in haar Instagram Stories.

Bron: Instagram Stories @divamariab | Beeld:  (Jasper Suyk, Rob Jacobs)