Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Laat je smartphone geen kou vatten: vijf handige tips

Good to know!

Tijdens de koude wintermaanden, en zeker tijdens de wintersportvakantie, is je smartphone extra kwetsbaar. Kou kan er namelijk voor zorgen dat onderdelen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Op een kapotte accu of een gebarsten scherm zit je natuurlijk niet op te wachten… Genoeg reden dus om je telefoon goed te beschermen tegen de kou. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel geven we je vijf praktische tips

1. Gebruik draadloze oordopjes als je wilt bellen

Het is belangrijk om je mobieltje zo weinig mogelijk aan de kou bloot te stellen. Gebruik hem dus zoveel mogelijk draadloos, bijvoorbeeld door te bellen of muziek te luisteren met draadloze oordopjes. En jaag je je sim only erdoorheen door te appen met vrienden? Spreek dan berichten in in plaats van ze te typen. Zo kan je telefoon zoveel mogelijk in je warme binnenzak of tas blijven.

2. Koop een thermisch hoesje

Soms ontkom je er niet aan om je smartphone buiten in de kou te gebruiken, bijvoorbeeld als je tijdens je skivakantie vette actieshots wilt maken. Het is dan wel handig om hem te beschermen met een hoesje van thermisch materiaal. Dit materiaal houdt namelijk de kou buiten zodat je telefoon warm blijft. Kies voor een hoesje waar je je smartphone in kunt laten zitten. 

3. Zet je smartphone zoveel mogelijk uit 

Heb je je telefoon niet nodig? Zet hem dan liever uit. Je toestel is namelijk minder kwetsbaar als er geen elektriciteit doorheen gaat. Zo voorkom je dat kwetsbare onderdelen beschadigen. Het beste kan je je smartphone pas weer aanzetten als je in een warme omgeving bent. Voelt hij koud aan? Wacht dan even tot hij weer is opgewarmd voordat je hem aanzet. Anders kan hij namelijk beschadigd raken. 

4. Gebruik batterij zo min mogelijk batterij

Kou is niet goed voor de batterij van je telefoon. Het zorgt ervoor dat hij minder goed werkt en sneller leegloopt. Je telefoon kan er zelfs door uitvallen. Gebruik daarom zo weinig mogelijk functies en apps die veel batterijvermogen kosten. Sluit apps af die je niet gebruikt en laat de wifi of bluetooth niet onnodig aan staan. Het kan ook helpen om de schermhelderheid wat lager te zetten.  

5. Bewaar je telefoon op een warme plek

Bewaar je telefoon op een warme plek, bijvoorbeeld in je jas- of broekzak of tas zodat hij warm blijft. Probeer hem zoveel mogelijk binnen of in een warme omgeving te gebruiken en haal hem alleen tevoorschijn als je hem echt nodig hebt. Zo blijft hij zoveel mogelijk op een warme plek en is hij beter beschermd tegen de kou.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.