Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fé en Lennert over elkaar beter leren kennen na Love Island

'Je maakt elkaar nu ook mee als je een dag minder goed in je vel zit.'

Ze leerden elkaar in een raptempo kennen tijdens hun deelname aan Love Island en stonden als setje in de finale. De relatie van en Lennert ging in Love Island als een speer, maar hoe was het eigenlijk om elkaar terug in Nederland en België beter te leren kennen zonder camera’s en andere Islanders? 

Band

Fé en Lennert zaten vanaf het begin tot het eind samen in de Love Island-villa. De connectie tussen de twee was zo sterk dat ze hun relatie official maakten tijdens de opnames van het programma. Maar hoe was het om elkaar terug in hun vertrouwde, rustigere omgeving te leren kennen? “Dat was best apart”, geeft Lennert toe als we met hem en Fé bellen. “Je kent elkaar eigenlijk al heel goed, omdat je 24/7 bij elkaar bent geweest. Toch heb je nog niet alle kanten van elkaar gezien. Als je thuiskomt is dat wel gek, want dan ga je weer over andere dingen praten. Tijdens Love Island bespreek je al heel veel, maar je bent nooit echt alleen. We vonden het heel fijn om nu privacy te hebben als we dingen wilden bespreken.” 

Tijdens Love Island leefden de Islanders in een bubbel, en op een gegeven moment verdwijnt die bubbel natuurlijk als je weer thuis bent. “Het grote verschil aan meedoen met Love Island en weer thuiszijn is dat bij Love Island alles eigenlijk rozengeur en maneschijn is”, vindt . “Als je dan weer in je normale leven bent, is dat wel even schakelen. Zo zie je ook dat de een enorm kan balen na een vervelende werkdag, en maak je elkaar mee als je een keer wat minder goed in je vel zit.” Iets wat er volgens Fé en Lennert ook allemaal bij hoort. 

“Je ziet nu ook een andere kant van elkaar, en zo leren we elkaar weer beter kennen. Als je elkaar accepteert en waardeert buiten de Love Island-bubbel, weet je dat het goed zit.” Het zit zelfs zo goed tussen de twee dat ze binnenkort gaan samenwonen! 

Reünie

Niet alleen met elkaar, maar ook met andere Islanders hebben de twee nog steeds een leuke band. “Ik heb nog steeds contact met Marvin, Merijn, Jules, Mehti en Gideon. We appen elkaar, en sturen leuke dingen naar elkaar door waar we enorm om kunnen lachen. Maar Marvin spreek ik toch wel echt het meest”, deelt Lennert. 

En ook Fé spreekt een aantal Islanders nog vaak. “Ik heb onlangs nog met Imen afgesproken en Amandine spreek ik ook weleens. Verder reageer ik af en toe op iemand Instagram Stories, maar je spreekt elkaar niet dagelijks meer. Iedereen pakt immers ook het dagelijkse leven weer op.” 

Het was voor Fé en Lennert enorm leuk om alle Islanders weer te zien tijdens de opnames van de Valentijnsdag Special van Love Island. “Tijdens de reünie zag je alle Islanders weer, maar ook de crew. Dat was zo leuk!”, deelt Fé. “Het was ook wel speciaal om iedereen weer te zien. Dat geeft je toch het gevoel dat je weer terug bent bij Love Island. Soms voelt het net alsof Love Island een droom was, maar als je elkaar dan weer ziet, realiseer je dat het echt was. Het was zo leuk om iedereen weer te zien, en om te horen hoe het met iedereen gaat", vult Lennert aan.

Valentijnsdag

De Valentijnsdag Special was natuurlijk al voor Valentijnsdag opgenomen, maar hebben Fé en Lennert eigenlijk plannen voor Valentijnsdag? “Ik wil het wel graag vieren, maar we zijn dan helaas niet bij elkaar”, vertelt Lennert. “Maar ik denk dat we het gewoon een weekendje later vieren. Bovendien vind ik dat er niet per se één datum is waarop je elkaar in het zonnetje moet zetten. Dat kan ook op andere momenten van het jaar.”

Lennert maakte tijdens Love Island veel indruk op de kijkers door Fé op de meest romantische manier te vragen of ze zijn vriendin wil zijn. Maar zijn de twee buiten Love Island eigenlijk ook romantisch? “Ja, dat wel. Maar omdat we het zo druk hebben gehad, was het de afgelopen tijd wel wat minder. Maar ik vind het wel heel leuk om elkaar te verrassen, met bijvoorbeeld een weekend weg", deelt Lennert.

Toch lijkt het erop dat Fé het meest romantisch is van de twee. “Dat denk ik wel”, lacht Fé. “Met Lennerts verjaardag heb ik alles mooi versierd, en probeer ik uit te pakken om er een zo leuk mogelijke dag van te maken. Ook vind ik het leuk om Lennert te verrassen met een romantisch kaartje of cadeautje.” 

Afgelopen weekend waren Lennert en Fé precies een half jaar samen. Hebben de lovebirds dat eigenlijk gevierd? “Nee, we waren helaas niet samen. Dus dat kon niet. Misschien waren we uit eten geweest als we wel samen waren. Maar dat we een paar maanden samen zijn, is niet iets wat we per se willen vieren. Als we een jaar samen zijn, lijkt het me wel leuk om wat speciaals te doen”, vindt Lennert. Awh! 

De Love Island Special is nu te zien bij Videoland.