Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De straight brows zijn terug van weggeweest

Menig celeb ging je voor!

We hebben in de afgelopen jaren al heel wat brow-trends voorbij zien komen. Van de feather-brow tot de fluffy-brow, en van de dunne wenkbrauw tot de Insta-brow. Het zijn er een heleboel. En hoewel we de straight brows al vaker in de beautywereld hebben gezien, maken ze nu pas écht hun opwachting op TikTok. En wat betreft TikTok: letterlijk álles gaat viraal op dat platform. En dus ook de straight brows.

Straight brows

De straight brows zijn – net als vele andere trends – overgewaaid vanuit Korea. Hier geloofden ze er heilig in dat het ontbreken van het 'boogje' van je wenkbrauw zorgt voor een lift in je gezicht. Je weet wel, waardoor je wakkerder lijkt. Free facelift for all, we guess? Wil je de straight brows een keer proberen, maar ben je bang voor het resultaat? Geen zorgen. Veel celebs zoals Cara Delevigne en brow-goddess Zendaya gingen je voor zodat jij perfecte voorbeelden hebt van straight brows.

Tutorial

Ben je overtuigd, maar heb je geen idee hoe jij je wenkbrauwen zo perfect mogelijk wegscheert? Gelukkig zijn er genoeg TikTokkers die tutorials op het platform hebben geplaatst. Easy peasy dus.

@paigegold #stitch with @ellizabeth.marie #straightbrows ♬ original sound - PAIGE GOLD
@heyitsnichole_ #stitch with @ellizabeth.marie The chokehold this app has me in.. #eyebrowtutorial #eyebrowshaving #makeuphacks #beautytok #ishavedmyeyebrows #straightbrows #didimessup? #eyebrowshaping #flatbrows ♬ original sound - 🖤Nichole🤍

Niet voor iedereen geschikt

Toch is er een kans dat niet iedereen de straight brow-look rockt. Wenkbrauw-stylist Suman Jalaf adviseert om eerst goed te kijken naar de vorm van je gezicht voordat je besluit een stukje van je wenkbrauw af te scheren.

"De grootte van je wenkbrauwen zou in overeenstemming 'moeten' zijn met de grootte van je gezicht. Zo wil je idealiter een gebogen of hoog aangezette wenkbrauwen als je een lang gezicht hebt. En heb je een hoekig gezicht, dan accentueert een rechte wenkbrauw juist de 'vierkante' vorm extra. Als je dan een boog toevoegt verzacht dit je uitdrukking", aldus Suman. Ben jij al overtuigd?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: TikTok, Beeld NL