Ongelijke wenkbrauwen? Dit is wat je kan doen

Eyebrows are sisters, not twins.

Je weet wat ze zeggen: eyebrows are sisters, not twins. Dus als je wenkbrauwen niet perfect symmetrisch zijn is dat hartstikke normaal. Maar wil je nou toch dat ze er iets meer op elkaar lijken? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen!

Ongelijke wenkbrauwen

Ongelijke wenkbrauwen kunnen eigenlijk al van nature ontstaan. Maar door sommige habits kunnen ze ook ineens nog erger verschillen. Doordat je misschien te veel haartjes hebt weggehaald tijdens het epileren of harsen. Zo kan de originele vorm ineens wegvallen, en dan wordt het moeilijk om ze gelijk te houden.

Maar het kan ook vanwege je leeftijd komen, legt wenkbrauwexpert Joey Healy uit. “Wenkbrauwen zijn haren die vastzitten aan huis en spieren. Naarmate we ouder worden, zal die spier beginnen te verslappen en doorzakken.” legt Healy uit. Goed, we weten nu hoe het kan ontstaan. Alleen hoe kan je het verhelpen? Healy geeft wat handige tips die je zeker wilt proberen.

1. Gebruik een wenkbrauwserum

Om je wenkbrauwen weer in de juiste vorm te krijgen, dient het natuurlijk te groeien – vooral als je te veel hebt weggeplukt. Overweeg daarom een wenkbrauwserum te gebruiken met ingrediënten zoals peptiden, wonderolie, aloë vera-extract, panthenol, keratine, cafeïne en vitamine E.

2. Werk ze bij met make-up

In de tussentijd dat de haartjes groeien, kun je het verschil makkelijk wegwerken met verschillende hulpmiddelen. Zo helpen wenkbrauwgels bij het op de plaats houden van de haartjes, poeders kunnen makkelijk dunne plekken opvullen en met potloden kun je zelf haartjes bijtekenen. Oefening baart kunst, maar op den duur zal je er een handigheid in hebben!

3. Let goed op wat je weghaalt

Hoe verleidelijk het ook is om met een pincet in de weer te gaan, kun je hier beter even van af blijven. Vooral als je wilt dat de haartjes weer terug groeien. Tip: wil je toch wat haartjes weghalen, dan kun je dit het beste laten doen door een expert bij een browbar. De expert kan je dan ook helpen om er weer een natuurlijke vorm in te krijgen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws