Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Denim after dark: G-Star RAW en David Laport creëren denim couture

Stunning!

David Laport en G-Star RAW hebben de handen ineengeslagen en introduceren een spectaculaire samenwerking. Daarbij maakt casual plaats voor couture en speelt denim de hoofdrol. De modeontwerper tekende voor het design en heeft zijn kenmerkende plissé- en plooitechniek toegepast op Japans denim. Het resultaat? Denim After Dark, een capsule collectie bestaande uit een haute couture jurk en een ready-to-wear top.

Denim After Dark

Denim never gets out of style! En dat weet G-Star als geen ander. Het merk blijft de grenzen van denim ontdekken, door middel van spraakmakende samenwerkingen. Deze kersverse collab met David Laport is de nieuwste in rij. Denim after Dark is gefotografeerd door de Zuid-Afrikaanse modefotograaf Walter Pierre, waarbij een ode wordt gebracht aan nachtelijke avonturen in denim design.

Van casual naar couture

We dragen graag denim in het dagelijks leven. Maar wie zegt dat de geliefde stof niet ook kan worden gebruikt voor couture? Laport creëerde daarom een statement piece, waarbij hij denim een volledig nieuw karakter geeft met volume, verfijning en bijzondere details. Deze couture-jurk is handgemaakt in Italië. Daarnaast heeft de designer een draagbare vertaling van de couture jurk ontworpen. De limited edition bow top heeft eenzelfde signatuur en is wederom uitgevoerd in premium Japans denim met tule. We love it! 

G-Star G-Star G-Star G-Star G-Star G-Star

David Laport

David Laport is een multidisciplinaire designer die bekend staat om zijn couture waarbij hij vaak plissé- en plooitechnieken toepast. De modeontwerper is een liefhebber van zelfexpressie, organische vormen en expressieve kleuren. Zijn ontwerpen worden gedragen door sterren als Rihanna, Sia en Solange Knowles. De ontwerper heeft vele prijzen gewonnen in samenwerking met mode- en duurzaamheidsinitiatieven, zoals de European Woolmark Prize in Milaan.

De limited edition ready-to-wear top is nu verkrijgbaar op g-star.com.

Bron: G-Star RAW | Beeld: Walter Pierre