Trend du moment: denim, denim en nog meer denim

We love it!

‘I’m getting tired of denim’, said no one ever! Het leuke aan denimtrends is dat je er nooit zat van raakt, maar dat het wel altijd blijft veranderen in de modewereld. Zo waren de skinny jeans een hele lange tijd trending, maar zijn het nu juist weer de wijdere pijpen die we steeds vaker terugzien. En daar blijft het niet bij! Er zijn namelijk nog veel meer trends gaande op het gebied van denim, en wij laten ze zien.

High rise + wide-leg denimcombi

Een jeans die én een hoge taille heeft én wijde pijpen? Die blijken nu dus enorm in trek. “Ze brengen het beste samen van comfort en verfijning”, vindt Aimi Sahara, founder van denimmerk Tu Es Mon Tresor. Op koude dagen zorgt het ervoor dat je rug warm blijft, ook als je vooroverbuigt, en op warme dagen geeft het – letterlijk – wat ademruimte rondom je benen. Aan Marie Claire USA vertelt Sahara dat ze deze denimstijl graag met een kortere top of met een V-hals t-shirt draagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anchana (@itsanchana)

Denim maxiskirts

De maxiskirt zien we elk jaar opnieuw, maar dit keer is ‘ie toch een tikkeltje anders. Het is namelijk de maxiskirt van denim die helemaal in is. Sonia Mosseri, co-founder van het denimmerk Still Here, is gek op het item. Ze combineert hem zelf graag met een witte tanktop of op koudere dagen met een simpel wit t-shirt. Eenvoudig, maar chic!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sophie (@sophielsmith)

Witte denim

We denken vaan aan blauw bij denim, maar de spijkerstof komt in vele andere kleuren. Zwart bijvoorbeeld, al is momenteel een witte of zandkleurige spijkerbroek ook erg in. “Natuurlijke zandtinten en gebroken witte denimstukken zijn de volwassen versies van mijn jeans uit de jaren 90”, aldus Brigitte Deshais, Vice President bij AYR Jeans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carina Nicklas (@looxlikecarrie)

Spijkerjassen

De kans is heel erg groot dat jij een jas van denim in je garderobe hebt hangen. En dat komt goed uit, want deze jassen zijn nog altijd hot and happening. Met name de oversized variant is erg populair. Je kunt gaan voor een neutrale versie, maar ook spijkerjassen met een unieke twist (denk aan color-blocking) zijn erg leuk om je outfit mee naar een hoger niveau te tillen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FREYA KILLIN. (@freyakillin)

Je ziet het: denim gaat nooit uit de mode! Skinny, boyfriend, mom, of straight, een jumpsuit of een spijkerjack, een goed denim item gaat jarenlang mee en je raakt er nooit zat van. Trust us!

Bron: Marie Claire | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws