Marieke Elsinga nog steeds niet van jeuk af: ’Terug van weggeweest’

'Op naar een jeukvrij 2023'

Sinds de zwangerschap van zoontje Jip heeft Marieke Elsinga last van vreselijke jeuk die maar niet weggaat. De presentatrice is gisteren dan ook op nieuw naar het ziekenhuis geweest, waar haar been weer is ingezwachteld en biopten zijn afgenomen.

Biopten

Op Instagram Stories deelt Marieke een foto waarop te zien is dat haar been opnieuw is ingezwachteld. “Terug van weggeweest: het ingezwachtelde been”, schrijft ze erbij. Ook zijn er biopten afgenomen bij de presentatrice. Het is namelijk nog steeds niet bekend wat de oorzaak is van de jeuk. “Mijn motto blijft: op naar een jeukvrij 2023.”

Marieke Elsinga
Bron: Instagram @mariekeelsinga

Jeuk

Een paar weken na de bevalling van zoontje Jip vertelde Marieke voor het eerst over de jeukproblemen. “In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen. Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan”, legt ze uit. “Inmiddels doet staan zeer, ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!).”

Ontzwangeren

Marieke vindt het belangrijk om dit te delen omdat ze ook de mindere kant van haar kraamtijd wil delen. “Je ziet alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces”, stelt ze. Ze hoopt andere moeders hiermee een hart onder de riem te steken. Wij hopen dat het snel beter gaat Marieke!

Bron: Instagram @mariekeelsinga | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws